Urheilu

Kupittaa kaipaa jumbotronia

4.1.2014 - 9:33 Tagit:, , , ,

Tuto sai torstai-iltana pitkään odottamansa kriteerit siitä, mitä liigalisenssin lunastaminen ja Liigaan nousu Mestis-seuralta vaatii. Kävi selväksi, että mikäli Tuto nousisi ensi kaudeksi Liigaan, joutuisi se todennäköisesti pelaamaan ainakin aluksi Turkuhallissa.

Syy siihen ei kuitenkaan ole Kupittaan hallin liian pieni koko.

– Jumbotroni, Tuton toimitusjohtaja Timo Kinnunen paljasti yllättäväksi syyksi jään yllä roikkuvan mediakuution puuttumisen.

– Kriteereissä vaaditaan liigaseuralta jumbotroni, mitä Kupittaalla ei ole. Se olisi isoin yksittäinen investointi, emmekä todennäköisesti saisi sitä ensi kaudeksi.

– Kupittaan hallin koon sen sijaan ei pitäisi olla ongelma. Juttelin eilen hallin piirtäneen arkkitehdin kanssa ja hallia pystytään kyllä kasvattamaan 4 000-paikkaiseksi. Jos rykäisemme Liigaan, halliin tulee remontti.

Liigalisenssistä kiinnostuneiden Mestis-seurojen pitää lähettää vaaditut dokumentit lisenssitoimikunnalle tiistaihin mennessä. Kinnusen mukaan Tuto saa vaaditut dokumentit sitä ennen kasaan.

Lehkonen uskoo sarjojen aukeavan

Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen pitää Liigan kehityssuuntaa lisenssipohjaiseksi sarjaksi ilman karsintoja lainvastaisena.

– Olen jutellut muutaman lainoppineen kanssa ja he ovat yksimielisiä asiasta: muutaman seuran veronmaksajien rahoilla pyörittämä kartelli ei koskaan tule menemään oikeudessa läpi, sillä se on EU-lakien vastainen.

– Ei vaadita muuta kuin, että joku instanssi nostaa siitä oikeusjutun. Korvausvaatimukset tulevat olemaan niin kovat, ettei juttu ikinä mene edes oikeuteen asti ennen kuin se sovitaan.

– Urheiluihmisenä minua vähän hymyilyttävät nämä kriteerit. Kuka sellaisia kehtaa edes lähetellä! Sarjat tulevat aukeamaan, sanokaa minun sanoneen, Lehkonen totesi.

Tuto–LeKi Kupittaan jäähallissa lauantaina klo 17.00

Turun Sanomat
JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JONNY HOLMÉN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: