LKS 20161123 Jääkiekkoseura TPS:n logo kuvattuna Liigan kauden 2016/2017 avaustilaisuudessa Tampereella 13. syyskuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Kuparinen särkyi liian myöhään

13.2.2018 - 21:41 Tagit:,

SaiPa-TPS 3-1

TPS teki tiistaina pitkän pisteettömän matkan Kaakkois-Suomeen paikasta kuuden parhaan joukkoon taistelevan SaiPan voittaessa tasaväkisen kamppailun 3-1 (1-0, 1-0, 1-1). Pahin kanto turkulaisten kaskessa oli kotijoukkueen maalivahti Frans Tuohimaa ilmiömäisine torjuntoineen. Mikäli TPS olisi saanut kuparisen rikki aikaisemmin tiedä miten olisikaan käynyt.

– Jäähyt eivät ole meidän pelisuunnitelman mukaisia. Alaketjut hoitaa ylivoiman kärkiketjuille ja puolessa minuutissa maalipaikat menee vastustajalle, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen manasi pelaajiensa ottamia jäähyjä joiden sijaan olisi pitänyt iskeä laatta vastustajan verkkoon.

Erikoisen pahasti petti Eric Perrinin johtama nimekäs ykkösketju, jossa laidoilla pelasivat Tomi Kallio ja sunnuntaina Mikkelistä Turkuun tullut Zach Budish, joka oli kentällä kaikkien SaiPan maalien aikana.

Parhaiten onnistuivat, nimenomaan kahden ensimmäisen erän aikana, kakkosketjun nuoret miehet Petrus Palmu, Patrik Virta ja Markus Nurmi. Kolmikko hajosi Palmun saatua toisen erän lopussa kaksi minuuttia koukkaamisesta ja sen päälle 10 minuutin käytösrangaistuksen.

SaiPa aloitti ottelun hurjalla sykkeellä ja kahden minuutin kuluttua kiperä tilanne vaati videotarkistuksen kiekon pyöriessä TPS:n maaliviivalla. Sitten alkoi tapahtua lappeenrantalaistenkin päädyssä. Erikoisen hyvän paikan sai kahteen otteeseen kakkosketjun laituri Nurmi. SaiPan veskari Tuohimaa onnistui kuitenkin torjumaan.

Ottelun maalitilin avasi SaiPan kapteeni Ville Koho, jonka laukaus yllätti maskissa olleen maalivahti Rasmus Tirrosen.

Vieraat loivat erän lukuisimmat maalipaikat, mutta Tuohimaa ehti 12 kertaa kiekon eteen. Tirrosella oli tuossa vaiheessa vain viisi torjuntaa.

Myös toisessa erässä pidettiin kovaa vauhtia. Täysosuman tekeminen oli edelleen tepsiläisille tuskainen tehtävä. SaiPa sen sijaan onnistui reilun viiden minuutin kuluttua nelosketjun sentterin Saku Salmisen livauttaessa kauden toisen maalinsa. Tirronen oli nytkin voimaton, sillä laukaus oli ruuhkan takaa.

Kun SaiPan Elmeri Kaksonen onnistui kolmannen erän alussa yllättämään Tirrosen alkoi ilmassa olla ratkaisun maku. Niin ei kuitenkaan ollut.

Kun Ilkka Heikkinen niittasi Perrinin ja Budishin tarjoilusta ottelun komeimman maalin oli aikaa vielä lähes kahdeksan minuuttia. TPS painosti ja kun se pelasi ottelun lopussa kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia, myllytys oli tosi huikea, mutta maaliin ei kiekko mennyt.

PAULI SAUKKONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: