8850 / Kuvaaja: Marttiina Sairanen / Päivämäärä: 19.04.2018 / Mitä kuvataan: Ennakkoa kiekkoliigan huomisesta pronssipeleistä TPS-HIFK. / Sijainti: Turkuhalli

Kunniakirjasija ei sytytä Virtasta

20.4.2018 - 7:30 Tagit:, , , , ,

SM-liiga on yksi harvoja jääkiekon huippusarjoja, jossa pelataan pronssipeli kahden mestaruutta tavoitelleen, mutta välierissä pahasti pettyneen joukkueen välillä.

Jere Karalahti on yksi niistä pelaajista, joka on aina sanonut, että pronssipelit ovat täysin turhia. Harva pelaaja asiaa kuitenkaan hänen lisäkseen on julkisesti uskaltanut tunnustaa. TPS:n Jonne Virtanen uskaltaa.

– Lopetin kunniakirjasijoista pelaamisen, kun täytin kuusi, Virtanen lataa.

– Jos saisin päättää, pronssipelejä ei todellakaan pelattaisi. Ja tiedän, että pelaajista 99 prosenttia on samaa mieltä. Siihen peliin on äärimmäisen vaikea kenenkään motivoitua.

– Työsopimuksessa kuitenkin lukee, että sekin peli pitää pelata. Joten pelataan sitten. Enkä minä yhtään peliä osaa häviämäänkään lähteä, joten voittamaan sinne tietysti mennään.

TPS:lle perjantaiseen pronssipeliin valmistautumisen tekee entistä vaikeammaksi se, että taukoa viimeisen Tapparalle hävityn välieräpelin jälkeen kertyi lähes kaksi viikkoa.

– Pettymys hävityn välierän jälkeen oli valtava, ja sen jälkeen tuli kaksi viikkoa taukoa. Joka kerta, kun tuli sen jälkeen hallille, pettymys muistui taas mieleen. Parempi olisi ollut, jos olisi jo voinut siirtää katseen ensi kauteen. Onhan se aika rankkaa, Virtanen sanoo.

Suora 0–4 -välierätappio Tapparalle oli TPS:lle katkera.

Virtasella ei kuitenkaan ole oman pelinsä suhteen häpeämistä. Sen jälkeen, kun Virtanen palasi kahden välieräpelin jälkeen kokoonpanoon, oli hänen johtamansa nelosketju TPS:n paras hyökkäyskolmikko – aivan kuten vuosi aiemminkin pudotuspeleissä.

Vatsalihasvamman, sitä seuranneen leikkauksen ja toipumisjakson sävyttämä kausi ei kuitenkaan ollut 30-vuotiaalle Virtaselle helppo.

– Vammaa ei aluksi löydetty ja, kun se lopulta löytyi, Ilu (Filppula) ja Eki (Perrin) olivat sivussa. Kolmea sentteriä ei oikein voi samaan aikaan laittaa leikkauspöydälle, joten sinnittelin sen kanssa, Virtanen kertoo.

– Kun revennyt alavatsa sitten verkotettiin, toipuminen kesti kauan. Ja senkin jälkeen, kun se jo oli kunnossa, arastelin sitä pitkään vaistomaisesti. Kyllä siinä yöunet menivät ja hain apua kaikilta mahdollisilta tahoilta. Kausi on ollut todella raskas.

TPS piti välieräsarjan jälkeen muutaman päivän taukoa, treenasi jälleen hetken yhdessä, huilasi uudestaan ja palasi jälleen tällä viikolla jäälle.

Tämän viikon jääharjoituksista sivussa on ollut Perrin, jota ei nähdä perjantain pronssipelissä. Sivussa ovat myös loukkaantuneet Henrik Tallinder ja Patrik Virta sekä pelikunnossa pikkuhiljaa oleva Elias Karvonen.

TPS–HIFK Turkuhallissa perjantaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: MARTTIINA SAIRANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: