7688 / Kuvaaja: Jori Liimatainen / Päivämäärä: 10.01.2018 / Mitä kuvataan: TPS kohtaa torstaina Kookoon. Haetaan jäältä kuvaa ennakkojuttuun. / Sijainti: Turkuhalli

Kuningas Henrik palaa kaukaloon

10.1.2018 - 16:37 Tagit:, , , , , ,

Turkuhallin jäällä nähtiin keskiviikkona iloinen mies. Henrik Tallinder oli yhtä hymyä koko jääharjoitusten ajan.

Tallinder juhli keskiviikkona syntymäpäiviään. Ei 39 vuoden täyttyminen kuitenkaan tainnut olla ruotsalaispuolustajan suurin ilonaihe. Enemmän häntä varmasti ilahdutti päivän myöhässä tuleva syntymäpäivälahja: paluu torstaina kaukaloon kuuden viikon sairasloman jälkeen.

– On enemmän kuin mukava päästä taas pelaamaan, Tallinder sanoi.

– Kuusi viikkoa on tuntunut ikuisuudelta. Mutta siltä se aina tuntuu, kun joutuu seuraamaan joukkueensa pelejä katsomosta loukkaantuneena.

– Vielä raskaammaksi asian teki se, että joukkue pelasi viime viikolla isoja pelejä HIFK:ta, Tapparaa ja Kärppiä vastaan. Ne ovat juuri niitä pelejä, joista nautin kaikkein eniten; kovia kamppailuja huippujoukkueita vastaan. Olisin halunnut olla mukana.

Tallinderin onneksi TPS selvisi hänen puolentoista kuukauden poissaolostaan hyvin arvosanoin.

– Sanos muuta. Jos joukkue olisi hävinnyt paljon, olo olisi ollut katsomossa vielä turhautuneempi. Nytkin turhautti, mutta oli kiva nähdä, että joukkue pärjäsi, Tallinder mietti.

– Ja jos tästä loukkaantumisesta jotain hyötyä oli, niin ainakin muut saivat pelata puolustuksessa enemmän, isompia minuutteja. Oli mahtava nähdä, miten hyvin kaikki lisääntyneestä peliajasta selvisivät. Meillä on joukkueessa mukavasti leveyttä.

Marraskuun lopun KooKoo-pelissä sattunut ylävartalovamma mahdollisti sen, että Tallinder pystyi luistelemaan lähes koko poissaolonsa ajan. Luistelukunnon ainakin pitäisi siis olla hyvä.

– Pääsin takaisin jäälle jo kolme päivää loukkaantumisen jälkeen. Sen jälkeen Rintsi (Kimmo Rintanen) ja Sami (Salo) ovat luistelutreeneineen pitäneet huolen siitä, että olen kunnossa. Olemme myös tehneet paljon fysiikkatreeniä Timon (Kujanen) kanssa, Tallinder kertoi.

Urheilu

Tallinderin paluun ottaa ilolla vastaan myös TPS-kapteeni Tomi Kallio.

– On huippujuttu, että Henrik pääsee taas mukaan peleihin. Hän on mahdollisesti Liigan paras puolustaja ja tulee jälleen olemaan todella tärkeä palanen pelissämme, Kallio myhäili.

Kalliolla on muutenkin aihetta tyytyväisyyteen näinä päivinä. Hän on ehdolla vuoden turkulaiseksi.

– Ehdokkuus tuntui todella hyvältä ja otin sen vastaan suurena kunnianosoituksensa, Kallio sanoi.

– Turku on aina ollut minulle rakas kotikaupunki ja se on aina merkinnyt minulle paljon. Täällä ovat ystävät ja perhe, ja tänne oli aina kiva tulla kauden jälkeen, kun vielä pelasin muualla. Joku voi olla eri mieltä, mutta minun mielestäni Turussa on rento ilmapiiri ja turkulaiset ovat hyväntuulisia ihmisiä.

– Yksi Turun suurimpia lippulaivoja on TPS. On tärkeätä, että turkulaiset voivat olla aidosti ylpeitä Tepsistä ja, että me tepsiläisinä annamme positiivisen kuvan Turusta ulospäin. Siinä olemme parin viime vuoden aikana onnistuneet.

TPS–KooKoo Turkuhallissa torstaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: