8658 / Kuvaaja: Jori Liimatainen / Päivämäärä: 07.04.2018 / Mitä kuvataan: Liigan 3. välierät. TPS–Tappara klo 17. / Sijainti: Turkuhalli

Kun mikään ei riitä

7.4.2018 - 20:35 Tagit:,

TPS–Tappara 1–2

TPS pelasi lauantaina kotihallissaan SM-liigan välieräsarjan parhaan pelinsä Tapparaa vastaan. Sekään ei kuitenkaan riittänyt voittoon, kun tamperelaiset tekivät kaksi maalia kolmannen erän viimeisellä puolikkaalla.

Ottelun voitto-osuman sooloili läpi TPS-puolustuksen 15 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Sebastian Repo.

Voitto oli jo Tapparan kolmas. Välieräsarja on Tapparalle katkolla Tampereella maanantaina.

– Jos kiekkojumalatkaan eivät ole puolellamme, ei mahda mitään. Yleensä, kun luottaa siihen, että pelaa riittävän hyvin, voittaa, TPS-kapteeni Tomi Kallio ihmetteli.

– Olisimme ansainneet kahden tai kolmen maalin johdon ensimmäisen 40 minuutin jälkeen, mutta emme vain saaneet maaleja. Sitten Tapparalla oli pari paikkaa – ja he tekivät niistä pari maalia.

– En tiedä, mitä tästä pitäisi ajatella.

1) Ennakkoasetelma

Jos puntit ennen välieräsarjan alkua olivat tasan, kaksi pelattua ottelua ottelua olivat heilauttaneet ne vankasti Tapparan puolelle. Tappara oli voittanut molemmat ottelut omalla suvereenilla tyylillään.

Erot lopputuloksissa olivat syntyneet pitkälti erikoistilannepelaamisen ansiosta. Tappara oli tehnyt kuudesta osumastaan viisi ylivoimalla. TPS oli onnistunut ylivoimalla vain kerran ja sen kokonaismaalimäärä oli vaivainen kaksi.

Selvää oli, että TPS:n oli pakko tehdä jotain. Palloseura pistikin hyökkäysketjunsa lauantain kolmanteen peliin uusiksi. Oula Palve nousi ykkössentteriksi ja Jonne Virtanen palasi kokoonpanoon.

Virtasen paluu oli TPS:lle tärkeä. Hänen johtamansa nelosketju iski ottelun avausmaalin jo parin minuutin pelin jälkeen. Virtanen itse taisteli, taklasi ja teki maalille maskia ennen kuin Lauri Pajuniemi pisti kiekon Dominik Hrachovinan taakse.

– On kiva, kun pitkästä aikaa saa pelata terveenä. Meidän ketjumme onnistui tänään hyvin, mutta ei se paljon ilahduta, kun hävisimme. Kiva, kun kulkee, mutta vielä kivampi olisi, jos voittaisimme, Virtanen sanoi.

2) Ratkaisu

TPS:n salama-alun jälkeen seuraavaa osumaa saatiin odottaa reilut 50 minuuttia. Tappara hallitsi kolmatta erää ja sai palkintonsa, kun Kristian Kuusela tasoitti ottelun. Voitto-osuman teki ottelun viime hetkillä Repo.

TPS:lla oli kahdessa ensimmäisessä erässä paikkansa ja vielä 1–1 -tilanteessakin se pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa 34 sekunnin ajan. TPS-ylivoima ei kuitenkaan taaskaan onnistunut maalinteossa.

– Meillä oli paljon yv-aikaa, mutta emme vain onnistuneet. Sitä meidän ainakin pitää parantaa, Kallio mietti.

Kolmen pelatun ottelun jälkeen TPS on tehnyt kolme maalia. Kaksi niistä on merkattu puolustajille ja kolmas nelosketjun Pajuniemelle. Tappara on kolmessa ottelussa onnistunut pimittämään TPS:n tähtihyökkääjät nollatehoille.

– Analyysi tappiosta ei ole kovin vaikea: emme ole tehneet tarpeeksi maaleja. Viidellä viittä vastaan voimasuhteet ovat tasan, maalivahtipeli on tasan. Ylivoima- ja alivoimapelissä meille on kuitenkin tullut tukkaan aika lahjakkaasti, Virtanen mietti.

3) Jatko

Välieräsarjan neljäs ottelu pelataan maanantaina Tampereella, missä sarja on jo katkolla Tapparalle. TPS:n pitäisi voittaa Tappara neljä kertaa putkeen loppuotteluun edetäkseen.

– Ainakaan meillä ei ole mitään hävittävää. Otetaan peli kerrallaan ja annetaan vaan mennä, Virtanen sanoi.

– Meidän pitää uskoa, että pystymme voittamaan Tapparan vieraskaukalossa kerran. Ja kun kerran olemme sen tehneet, uskoa, että pystymme tekemään se uudestaan.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: