Markku Blogikuva

Kuinka Tepsin lopulta käy? – Tässä kaikki mahdolliset juonenkäänteet

10.3.2016 - 11:52 Tagit:, , , , , ,

Tänään se sitten ratkeaa.

Kävi tänään miten kävi, tulee TPS:n runkosarjasijoitus olemaan seuran paras sitten mestaruuskevään 2010. Vieläkin sijoitus on TPS:n omissa käsissä. Varsinaisen peliajan voitolla TPS tulee olemaan vain pykälän alempana kuin kuusi vuotta sitten.

Mutta juuri nyt ei todellakaan ole aika analysoida TPS:n kautta, vaan ajatuksenani oli tehdä pienoinen koonti siitä mitä tuleman pitää. Tässä siis kaikki mahdolliset liikkeet, mitä Tepsin, Pelicansin ja KalPan sijoituksissa voi vielä tapahtua. Sarjataulukon kärkikuusikko on naulattu paikoilleen. Samoin kymmenes sija, joka tulee olemaan joka tapauksessa Vaasan Sportin hallussa.

Sarjataulukko voi vielä mennä Tepsin, Pelicansin ja KalPan välillä kuuteen eri muotoon. Niihin muotoihin päästään 64 eri tuloksella.

Ennen kuin mennään asiaan, niin kerrataanpa tähän väliin Liigan tie-break säännöt. Tasapisteissä katsotaan ensin kolmen pisteen voitot, sitten maaliero ja viimeisenä tehtyjen maalien määrä. Jos nämä kaikki ovat tasan, katsotaan keskinäisistä otteluista samat tekijät samassa järjestyksessä.

Toivottavasti onnistun pitämään teidät kärryillä, sillä tämän kauden kohdalla on meinannut lyhyt matikka pettää.

 

Skenaario #1: Asetelmat eivät muutu, eli TPS on seitsemäs, Pelicans kahdeksas ja KalPa yhdeksäs.

Tähän sarjataulukkoasetelmaan päästään yhdellä tavalla ja peräti 20 eri tuloksella.

TPS:n on tienattava vähintään yhtä monta pistettä kuin Pelicans, jolloin KalPan laariin saa ropista enintään yhtä monta pistettä kuin mitä TPS ja Pelicans saavat napsittua.

 

Tällöin TPS pitää vähintään pisteen hajuraon Pelicansiin ja KalPa nousee parhaimmillaan tasapisteisiin Pelicansin kanssa, jolloin Pelicans on edellä KalPaa, koska lahtelaisilla on enemmän kolmen pisteen voittoja.

 

Skenaario #2: TPS on seitsemäs, KalPa kahdeksas ja Pelicans yhdeksäs

Tämä vaihtoehto puolestaan toteutuu kolmella eri tavalla ja 16 eri tuloksella.

Ensimmäinen tapa on, että TPS ja Pelicans ottavat keskenään yhtä monta pistettä ja KalPa napsii pisteen muita enemmän.

tai

TPS ottaa vähintään pisteen Pelicansia enemmän ja KalPa vähintään yhtä monta pistettä kuin TPS tai enintään yhden pisteen TPS:ää enemmän.

tai

TPS naaraa 2-3 pistettä enemmän kuin Pelicans ja KalPa kairaa vähintään yhden pisteen Pelicansia enemmän.

 

Tällöin TPS repii eroa Pelicansiin ja KalPa nousee Pelicansin ohi, mutta maksimissaan tasapisteisiin Tepsin kanssa, jolloin TPS pysyy KalPan edellä, koska TPS:llä on enemmän kolmen pisteen voittoja.

 

Skenaario #3: Pelicans on seitsemäs, TPS kahdeksas ja KalPa yhdeksäs

Kolmas vaihtoehto on turkulaisittain vähemmän mieluisa kuin aiemmat, mutta se on toisiksi todennäköisin sikäli, että tähän päädytään yhdellä tavalla ja peräti 18 eri tuloksella.

Ja junahan kulkee tällaisia raiteita, jos Pelicans kaapaisee matkaansa vähintään pisteen Tepsiä enemmän ja jos KalPa raapii tililleen enintään pisteen Tepsiä enemmän.

 

Tällöin Pelicans olisi vähintään tasapisteissä Tepsin kanssa, jolloin Pelicans menee kolmen pisteen voittojensa ansiosta Tepsin edelle. KalPa puolestaan nousisi korkeintaan tasapisteisiin Tepsin kanssa, jolloin TPS pysyy KalPan edellä kolmen pisteen voittojensa ansiosta.

 

Skenaario #4: KalPa on seitsemäs, TPS kahdeksas ja Pelicans yhdeksäs

Neljäs maailmankuva onkin sitten se epätodennäköisin, sillä vain kaksi tulosta tuo tämän lopputuleman.

KalPan on voitettava Lukko varsinaisella peliajalla, TPS:n hävittävä Ässille jatkoajalla tai rankkareilla ja Pelicansin on hävittävä Kärpille joko varsinaisella peliajalla tai vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

 

Tällöin Kalpa nousee seitsemänneksi pisteen erolla Tepsiin, kun taas TPS onnistuu pitämään vähintään pisteen eron Pelicansiin.

 

Skenaario #5: Pelicans on seitsemäs, KalPa kahdeksas ja TPS yhdeksäs

Tällaista ilmestystä päästään illan päätteeksi tuijottelemaan sarjataulukosta kahdella tavalla ja neljällä eri tuloksella.

TPS:n on hävittävä Ässille, jolloin KalPan ja Pelicansin on otettava keskenään yhtä monta pistettä, mutta vähintään kaksi pistettä enemmän kuin TPS.

tai

TPS häviää Ässille varsinaisella peliajalla, Pelicans voittaa Kärpät varsinaisella peliajalla ja KalPa voittaa Lukon vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

 

Tällöin Pelicans ja Kalpa nousevat molemmat pisteissä TPS:n ohi, mutta KalPa nousee parhaimmillaankin Pelicansin kanssa tasapisteisiin, jolloin Pelicans nousee kolmen pisteen voittojensa turvin ohi KalPan seitsemänneksi.

 

Skenaario #6: KalPa on seitsemäs, Pelicans kahdeksas ja TPS yhdeksäs

Kikka kuutonen nähdään yhdellä tavalla ja neljällä eri tuloksella.

TPS:n on hävittävä Ässille, Pelicansin on louhittava vähintään piste Tepsiä enemmän ja KalPan on puolestaan repäistävä vähintään piste Pelicansia enemmän.

 

Tällöin KalPa nousee vähintään pisteen verran Pelicansin edelle ja Pelicans nousee Tepsin kanssa vähintään tasapisteisiin, jolloin etu on Pelicansilla kolmen pisteen voittojen myötä.

 

Vanhan sanonnan mukaan “kaikki tiet vievät Roomaan”. Meidän Roomamme on runkosarjan huipennus, joka saavutetaan tänään, tavalla tai toisella.

Ennakointia toki hankaloittaa huomattavasti se, ettei kukaan voi ennalta tietää, millaisella jalalla Kärpät, Lukko ja Ässät illan matseihin lähtevät. Yhdelläkään mainituista joukkueista kun ei ole enää mitään pelattavaa.

36 eri tulosta tuo TPS:lle seitsemännen sijan ja vastustajaksi Vaasan Sportin. Kotiedun TPS saavuttaa playoffien avauskierrokselle yhteensä 56 eri tuloksella 64 mahdollisesta.

Kaikki on siis Tepsin omissa käsissä!

Kirjoittaja: Markku Silvennoinen
Jaa: