1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Kone yskii

19.11.2017 - 11:36 Tagit:, , , , , , ,

Ei tuonut maajoukkuetaukokaan pysyvää muutosta alavireisyyteen, vaikka Ässiä vastaan tuntui jo siltä, että alkukauden TPS oli palannut. Ässien ohipeli taisi saada TPS:n näyttämään paremmalta kuin olikaan. Nyt kuitenkin puolustuspelaaminen on saatu jälleen kuntoon, eikä oma verkko enää soi järkyttäviä määriä.

Uusi kanadalaispuolustaja Mark Fraser debytoinee ensi viikolla ja tuo varmasti oman lisänsä maalinedustapelaamiseen. Pisteitä häneltä tuskin edes liiemmälti odotetaan. Kun miehen nimellä tekee nettihakuja, kovin monestakaan ei löydy näytettä luistelutaidosta, vaan tappeluista. Jouluun asti ulottava koeaika paljastaa, riittääkö liike edes Liigaan. Varmaa joka tapauksessa on, että hankinta on tehty kevään pudotuspelejä silmälläpitäen. Tuimissa väännöissä tarvitaan myös lihasvoimaa, jota 193/100-mittainen Fraser tuo.

Vieläkään TPS ei saa parhainta mahdollista kokoonpanoa jalkeille Jasper Lindstenin huilatessa ainakin marraskuun. Lindstenin alaraajavamma sotki taas kerran ensisijaisten tuloksentekoyksiköiden eli ykkös- ja kakkosketjujen toimintaa. TPS:lta puuttuu tällä haavaa rosterista valitettavasti säännöllisesti pisteidentekoon kykeneviä laitureita, kun Petrus Palmun ja Erik Nyströminkin tehot ovat hiipuneet.

Toivottavasti uhkapeli lähteä kauteen nuorten, kokemattomien laitureiden kanssa ei nyt ala sitten kostautua pysyvänä tehottomuutena. Erik Thorell ja Dave Spina pystyivät viime kaudella tasaiseen pistetehtailuun, mutta etenkin kakkosketjun tulokset ovat jääneet tällä kaudella laihanlaisiksi.

Ensi viikko saattaa sekin jälleen tarjota harmaita hiuksia ketjusommitelmien laatijoille, jos Tomi Kallio saa pelikieltoa laitataklauksestaan ja Erik Nyströmin eilinen vamma estää pelaamisen. Tällöin jouduttaisiin taas kärkiotteluun Tapparaa vastaan pahasti vajavaisella hyökkäyksellä kuten kävi viimeksi Oulussa.

Ilahduttavinta tauon jälkeisessa ajassa on ollut Ilari Filppulan paluu. Kolmeen otteluun 1+3 pari kuukautta potilaana olleelta on todella kelpo suoritus. Filppula petaa joka pelissä muutamia takuuvarmoja maalipaikkoja, joista pitäisi laittaa sisään. Pelistä huokuu myös valtava itseluottamus, vaikka pelituntuma ei vielä voi olla aivan sataprosenttinen. Tiukassakaan paikassa hänellä ei ole kiire, vaan malttaa katsoa, mihin kiekon syöttää.

Kun vertaa kauden alun ja marraskuun TPS:aa, juuri nyt tuntuu, että hyökkäyspään luovat ratkaisut ovat syksyn edetessä jotenkin kuihtuneet. Aiemmin löytyi eri variaatioita, mutta nyt touhu näyttää mielikuvituksettomammalta. Tai onko niin, että muut joukkueet ovat opiskelleet tarkkaan TPS:n kuviot, kun aiemmin tuntemattomat pelaajat pääsivät ehkä yllättämään vastustajat?

JANNE SUNDELIN

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: