LKS 20170510 Team Finland players celebrate after Mikko Rantanen (C) scored 2-1 during the IIHF 2017 Ice Hockey World Championships Preliminary Round - Group B Game Finland vs Slovenia in Paris, France on May 10, 2017. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Kiva päättää alkusarja kovimpaan peliin”

15.5.2017 - 16:54 Tagit:, ,

Suomi on parantanut MM-turnauksen kuluessa peliään ja sunnuntaina se pelasi jo Sveitsiä vastaan hyvin toisesta erästä alkaen.

Parantunut peli osuu hyvään saumaan, sillä Leijonien otteluohjelma on sellainen, että etukäteen ajatellen kovin vastustaja tulee vastaan viimeisenä. Alkusarjan viimeisessä ottelussa Suomi kohtaa tiistaina hallitsevan maailmanmestarin, Kanadan.

– Ihan kiva, että viimeinen peli on Kanadaa vastaan. Aloitimme kisat vaisusti, mutta usko joukkueeseen ei horjunut missään vaiheessa. Mukava lopettaa nyt alkusarja kovimpaan peliin, Mikko Rantanen sanoo.

– Kanadan joukkue on täynnä huippupelaajia, jotka sytyttävät taatusti meidät. Jokainen tietää, miten kova Kanada on. Meidän pitää tänään ladata kaikki akut niin, että olemme huomenna valmiit kaatamaan Kanadan.

Millä eväillä Kanada sitten on kaadettavissa?

– Meidän pitää pystyä pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä heidän päässään ja väsyttämään heidät. Siellä on kolmos- ja nelosketjuissa kavereita, jotka ovat omissa NHL-joukkueissaan ykkös- tai kakkosketjun miehiä. Eivät he tykkää puolustaa, Rantanen miettii.

– Sen lisäksi meidän pitää olla todella tarkkoja omassa puolustuspelissämme. Kanadalaiset ovat niin hyviä omassa hyökkäyspäässään, että vain virheetön puolustuspeli toimii. Nukahduksia ei saa tulla yhtään.

Kanadan joukkueessa on nippu Rantaselle tuttuja pelaajia seurajoukkue Colorado Avalanchesta: hyökkääjät Nate MacKinnon ja Matt Duchene sekä maalivahti Calvin Pickard.

Tehopuolustaja Tyson Barrien kisat jäivät kesken hotellilla tapahtuneen poikapainin jäljiltä. Sitä ennen Barrie oli summannut kolmessa ottelussa 2+5 tehopistettä, millä lukemalla hän johti edelleen maanantaina puolustajien pistepörssiä.

– En tiedä yhtään, mitä Barrielle tapahtui. Olen nähnyt Coloradon jätkiä hotellilla, mutta ei ole tullut kysyttyä, Rantanen nauraa.

– On kyllä kiva, kun vastassa on tuttuja kavereita seurajoukkueesta. Siinä saa fiilikset normaaliakin korkeammalle, kun pelaa heitä vastaan.

Rantanen on ollut alkulohkossa Leijonien toiseksi tehokkain pelaaja. TPS-kasvatti on tehoillut kuudessa pelissä lukemat 2+5, eikä hänen edellään joukkueen sisäisessä pistepörssissä ole kuin ketjukaveri Sebastian Aho (2+6).

– Olen omaan peliini suhteellisen tyytyväinen. Peli hyökkäyssuuntaan sujuu hyvin, mutta oman pään pelaamisessa sekä minä että koko ketjumme pystyy vielä parantamaan, Rantanen pohtii.

Leijonien voittaessa sunnuntaina jatkoajalla Sveitsin, Rantanen ohjasi Suomen tärkeän tasoitusosuman.

Jatkoaikavoiton Suomelle ratkaisi saman ketjun Valtteri Filppula.

– Ketjumme on parantanut koko ajan. Pelejä alkaa olla alla sen verran, että kemia alkaa löytyä. Tiedämme, miten ja mihin toiset haluavat pelata, Rantanen mietti.

– Sveitsiä vastaan ensimmäinen erä oli koko joukkueelta vaisu, emmekä saaneet hyökkäyspeliämme käyntiin. Saimme kuitenkin koottua rivit ensimmäisellä erätauolla ja tällä kertaa pelasimme toisesta erästä alkaen hyvin. Varsinkin toinen erä oli meiltä todella hyvää peliä.

– Kanadaa vastaan meidän pitää pystyä pelaamaan sillä tasolla koko 60 minuuttia.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: LEHTIKUVA / VESA MOILAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: