Kisureiden turnausvoittajat

Kevätkiireitä ja turnauksia

24.4.2016 - 23:26 Tagit:, ,

Aurinko alkaa pikku hiljaa lämmittää ja moni Turun Kisa-Veikkojen junnu on jo aloittanut ”kakkoslajien” harrastamisen. Vaikka kausi on ollut todella pitkä, ei lätkästä maltettaisi vieläkään luopua. Useamman pelaajan on kuultu jo “vuodattaneen” kotona, eikö jäälle voisi vielä päästä. No, enää 3 kuukautta ja taas mennään!

Takana on jälleen kauden verran kovaa vääntöä, onnistumisia, kehittymistä ja oppimisen kannalta tärkeitä tappioitakin. Maalivahtia tsempataan yhdessä ja päät pysyvät pystyssä, vaikka takkiin joskus tulisikin. Kun pelataan paljon, mahtuu peleihin myös pettymyksiä ja välillä meille juotetaan karvasta kalkkia. Silloin tuntuu, ettei mikään onnistu ja hoki on todella raskasta. Mutta sitten taas, kun peli lähtee rullaamaan, ei kisureita pysäytä mikään! Pelimatkat, yöpymiset hotelleissa, mökeissä yms. kasvattavat sitä ”joukkue spirittiä”, yhteenkuuluvuudentunnetta, seurauskollisuutta ja elinikäisiä kaverisuhteita, joita haluamme tarjota pelaajillemme kaiken tämän jääkiekon pelaamisen ohella – tunnetta ja elämyksiä!

Kuten kaikki kisurit tietävät, kevät on ollut vauhdikas ja pelejä on pelattu paljon – noin kaksinkertainen määrä kilpaileviin seuroihin verrattuna. Kisurit osallistuivat Bauer Turku-turnaukseen viidellä peliryhmällä ja lisäksi vierailtiin Forssassa, Järvenpäässä, Tarvasjoella, Helsingissä, Raumalla ja Espoossa.

Turku-turnauksen pelit menivät niin kuin menivät ja Tarvasjoella 07-ikäluokan kekkereissä ei pelattu mestaruudesta, mutta suurimmassa osassa peleistä kisurit lähtivät kentältä voittajina. Järvenpäässä oli ehkä erikoisimmat turnausjärjestelyt, joita lähiaikoina on tullut vastaan (joukkueelle ei oltu varattu pukuhuonetta ja kun pukuhuone lopulta järjestyi, siellä ei ollut vessoja, suihkuja jne.), mutta tämä ei lannistanut poikiamme, vaan 04-joukkue esitti ehkä parasta pelaamistaan tällä kaudella – ja mitkä ”saunabileet” mökillä olikaan!
06-joukkueen vierailu Forssassa päättyi sekin mielenkiintoisesti, kun joukkue joutui protestin vuoksi ulos mitalipeleistä. Turnauksen jälkeen käytyjen keskustelujen seurauksena ehkä järjestävä organisaatio ymmärtää, ettei AA-turnaukseen kuulu rakentaa AAA-joukkueen pelaajista tähtisikermää voittamaan pelejä 20-0 malliin.

Kisureiden turnausmatkat jatkuivat seuraavaksi kolmella joukkueella HIFKin järjestämään turnaukseen Pirkkolan jääkiekkopyhättöön. Tiesimme ennakkoon, että taso on kova ja että jokaisen pelaajan on annettava kaikkensa, jotta pysymme mukana vauhdissa. 06-ikäluokka sai parissa pelissä kyytiä, mutta pelit paranivat turnauksen edetessä, onnistumisia alkoi tulla ja itseluottamus alkoi palata joukkueen pelaamiseen. 07-ikäluokka sijoittui samassa turnauksessa parhaimmillaan sijalle 6. Pelit olivat kaikki tasaisia ja maalin voittoja ja tappioita taisi tulla samassa suhteessa. Kertaakaan ei oltu vastaanottajan roolissa, mutta pikkukentän peleissä voi tapahtua mitä vaan ja todella nopeassa ajassa.

Kauden kruunasivat kuitenkin viimeiset turnaukset, kun 07-pelaajat suuntasivat Raumalla ja 05-pelaajat Espooseen. Tämä viikonloppu on taas osoittanut, että töitä tekemällä pieni seura voi haastaa kenet vain, missä vain.

Espoossa kaatui Tappara, EPS ja KooVee. Ässät oli tällä kertaa parempi, joten siksi tyytyminen pronssipeliin. Koovee nöyrtyi 4-0, joten pronssia himaan! Erityismaininnat menevät Eetu Heinoselle, joka kuittasi 8 maalia ja maalipörssin jaetun ykköspaikan sekä Lauri Viljaselle ja Mico Laaksoselle, jotka sijoittuivat maalivahtien Top-5 -listalla sijoille 1. ja 2. huikeilla torjuntaprosenteillaan – Laurilla 91.76% ja Micolla 90.00%. Mahtavaa!

Raumalta tuotiin kotiin se kirkkain! Pikkukisurit päättivät kautensa Rauman turnaukseen koleassa, mutta aurinkoisessa säässä. Paikalle oli saapunut joukkueita useasta Suomen kärkijunioriorganisaatioista, Ilves Tampereelta, Lukko Raumalta, Kisurit Turusta ja HIFK Helsingistä, näin muutamia mainitaksemme. Turnauksen alkulohkot olivat tasaisia ja Ilveksen taitavat pelaajat meinasivatkin lopettaa Kisureiden matkan jo alkusarjaan; lohkovoittaja selvisi vasta maalieron turvin. Joukkueen peli parani ottelu ottelulta ja finaalissa HIFK, kovasta taistelusta huolimatta, oli aseeton kisureiden vahvaa luistelua sekä joukkuepelaamista vastaan. Viimevuotiseen tapaan kausi päättyy kultajuhliin!

Kuvassa voittoisat 07- ja 05 –peliryhmät.

Nyt tauolle. KIITOS KISURIT!

Kirjoittaja: TuKV
Jaa: