Kuvassa Keupan Miro-Pekka Saarelainen, Tuton Niclas Lucenius ja lius Pohjanoksamaalivahti Ju  8803 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 16.04.2018 / Mitä kuvataan: Tuto-KeuPa, Mestiksen 6. finaalipeli. Tilanne 3-2 Keupalle, neljällä voitolla mestariksi. Kuvaa myös premille. / Sijainti: Kupittaan jäähalli, Hippoksentie 2

KeuPa vei Mestiksen mestaruuden

16.4.2018 - 21:43 Tagit:,

Tuto–KeuPa 1-2 ja.

KeuPa voitti Mestiksen mestaruuden. Mestaruus varmistui, kun se kaatoi maanantaina Kupittaalla Tuton kuudennessa loppuottelussa. Tuton hieno kausi päättyi hopeaan.

Toisensa paremmin kuin hyvin viiden aiemman ottelun aikana tuntemaan oppineet joukkueet onnistuivat molemmat vain kertaalleen maalinteossa varsinaisella peliajalla. Ottelun ratkaisun iski ensimmäisessä jatkoerässä KeuPa:n Teemu Huttu.

– Ei tässä oikein löydä sanoja. Mestaruus oli tavoitteemme kauden alusta asti ja nyt se jäi näin lähelle, Tuton liikuttunut päävalmentaja Miika Elomo sanoi.

– Olen joukkueestani todella ylpeä. Sillä oli kova kausi loukkaantumisineen ja pelikieltoineen, mutta niin vain se taisteli loppuun asti, eikä antanut periksi.

– Monta vuotta on ollut puhetta ja höpinää Tuton noususta, mutta tämä joukkue nosti Tuton takaisin finaaleihin.

KeuPa iski ottelun avausmaalin jo reilun minuutin pelin jälkeen päästyään heti ottelun alussa ylivoimalle. Sebastian Kauppilan laukaus lipsahti helpohkon näköisesti Julius Pohjanoksan taakse.

Tappioasemassa Tuto haki otetta peliin lisäämällä otteisiinsa fyysisyyttä. Taklaukset vietiin loppuun asti ja pelissä alkoi olla pudotuspelimäistä tunnelatausta, jopa vihaa. Neljän minuutin kohdalla Jere Karlsson ja Joel Sund mätkivät toisiaan jo sen verran raskain käpälin, että marssivat molemmat jäähyaitioon.

Tuto pääsi avauserän loppupuolella kokeilemaan kahdesti tasoituksen hakemista ylivoimalla, mutta ei saanut kiekkoa erinomaisesti jatkaneen KeuPa-veskari Lassi Lehtisen taakse. Tuton ylivoimakuviot pyörivät mallikkaasti, mutta syötöt olivat aavistuksen liian hitaita ja ennalta-arvattavia, ja KeuPa sai alivoimanelikkonsa aina eteen.

Toisen erän alussa Tuto pääsi jälleen ylivoimalle. Sekään ei johtanut toivottuun tulokseen, mutta yksi vaikutus sillä oli: Tuto sai pelistä vahvan otteen ja jatkoi Hutun jäähyn jälkeen hallintaa tasaviisikoin.

Kotijoukkueen pyöritys jatkui minuuttikaupalla ennen kuin se lopulta tuotti tuloksen. Juho Virtanen voitti hyökkäyspään aloituksen ja Aki Keinänen teki sen, minkä hän osaa: nousi maalille ja nosti lätyn pussiin.

– Vastakkain oli kaksi todella hyvää joukkuetta. Näissä joukkueissa nähtiin sarjan parasta kiekollista pelaamista ja eniten luisteluvoimaa, Elomo mietti.

Toisen erän loppuhetkillä Tuto-ylivoima oli lopultakin onnistua, mutta Keinäsen kova kuti kilahti tolppaan.

Päätöserän alkuun KeuPa puolestaan tuli kovalla sykkeellä. Kiekko pyöri Tuto-päädyssä, mutta Pohjanoksan taakse KeuPa ei kiekkoa saanut.

Erän lopulla KeuPa sai todellisen tuhannen taalan paikan ratkaista ottelu, kun Mikke Levo komennettiin jäähylle korkeasta mailasta. KeuPa-ylivoima ei kuitenkaan onnistunut ja ottelussa mentiin jatkoeriin, missä Huttu teki mestaruuden ratkaisseen voitto-osuman ajassa 64.23.

– Meillä oli tolppa juuri sitä ennen. Olimme tolpan päässä seitsemännestä finaalista. Aika pettynyt on olo. Pienestä nämä ovat kiinni, Elomo sanoi.

Ottelua seurasi Kupittaalla 1 748 katsojaa.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: