tuto-kuvituskuva2

KeuPa ratkaisi jo avauserässä

8.4.2018 - 20:38 Tagit:,

Tuto-KeuPa 2-5

Mestiksen toinen finaali lässähti jännityksen osalta jo avauserässä, mutta pelillisesti ottelu oli erittäin vauhdikas ja viihdyttävä.

Vaarallisia tilanteita nähtiin reilusti molemmissa päissä, mutta tällä kertaa vain toinen joukkue hyödynsi omat paikkansa.

KeuPan Markus Jokinen laukoi vieraat johtoon jo ottelun toisella minuutilla, kun Tuto-puolustus unohti miehen vapaaksi b-pisteiden väliin.

Tuton painajainen alkoi kuitenkin vasta erän puolivälin jälkeen Joel Sundin iskiessä vieraat kahden maalin johtoon.

Turkulaisten päävalmentaja Miika Elomo yritti herätellä joukkojaan vaihtamalla maalivahtia, mutta tolppien väliin luistellut Karolus Kaarlehto ei ollut hereillä.

Vieraiden Mikko Lahtinen heitti kiekon keskialueelta kohti Tuto-maalia, ja Kaarlehto haparoi ensimmäisen torjuntansa räpylän kautta selkänsä taakse.

Turkulaisittain jo valmiiksi synkkä erä musteni totaalisesti, kun KeuPan kultakypärä Markus Jokinen iski maalin edestä illan toisen osumansa ja vei vieraat ratkaisevan tuntuiseen johtoon.

Tuto-kapteeni Jere Karlsson harmitteli avauserän nukahduksia, mutta löysi erästä hyvääkin.

– Mielestäni tulimme peliin hyvin. Pari ensimmäistä vaihtokierrosta pyöritimme peliä heidän päässään. He pääsivät ekan kerran meidän alueelle, ja siitä tuli vähän sellainen pomppumaali. Sitten he saivat toisen ja kolmannen heti perään, ja sen jälkeen peli oli vähän sekavaa, Karlsson arvioi.

Toiseen erään luisteli aivan toisenlainen Tuto, mutta maalinteko tuotti tuskaa. Vieraiden maalia vartioinut Lassi Lehtinen oli lisäksi huippuiskussa torjuen erässä huimat 21 laukausta.

Tuton valtava työmäärä tuotti kuitenkin lopulta onnistumisen, eikä Lehtinenkään voinut enää estää takaiskua. Matias Haaranen päätti hurjan Tuto-pyörityksen ja niittasi helpottavan osuman KeuPan verkkoon.

Päätöserässä Tuton piti järjestää kunnon loppukiri, mutta se pysähtyi Anttoni Hongan 1–5-osumaan. Nico Friman tulitti loppulukemiksi 2–5.

Kapteeni Karlsson totesi, että paremmalla viimeistelyllä peli olisi ollut täysin toisenlainen. Hän myös uskoi, että pitkässä juoksussa Tuto on finaalikaksikosta vahvempi.

– Kyllähän meillä oli paikkoja yllin kyllin. Tänään ei vaan jostain syystä uponnut. Näytimme, että olemme freesimpi joukkue, ja että jalka liikkuu meillä paremmin. Nyt vaan pieni keskittyminen lisää maalipaikkoihin, niin siitä on hyvä rakentaa, Karlsson totesi.

Tuto ilmoitti toisella erätauolla, että kovaotteinen puolustaja Mikke Levo jatkaa Tutossa myös ensi kaudella. Sunnuntaina Levo jakoi kovuutta erityisesti vieraiden kultakypärä Markus Jokiselle, joka vei tällä kertaa pidemmän korren.

Kolmas loppuottelu pelataan keskiviikkona Keuruulla. Tuton seuraava kotiottelu on puolestaan perjantaina.

HENRI SALORANTA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: