36617083

Keltanokat puuttuvat Marjamäen joukkueesta

24.10.2016 - 16:55 Tagit:, , ,

World Cupissa kaikki kolme otteluaan hävinnyt Suomen jääkiekon A-maajoukkue palaa normaaliin maajoukkuekalenteriin marraskuun ensimmäisellä viikolla, jolloin Leijonat isännöi Euro Hockey Tourin turnausta Helsingissä.

Viime kaudella kiekkokansan villinneet Patrik Laineen ja Sebastian Ahon kaltaiset teinitähdet ansaitsevat nyt leipänsä NHL:ssä.

Ensi viikolla pelattavaan turnaukseen Suomi lähtee joukkueella, jossa ei ole mukana yhtään maajoukkuedebytanttia.

– Mukana on yhdeksän viime keväällä MM-kilpailuissa pelannutta pelaajaa. Joukkueessa on pelaajia, joiden uran suunta on ylöspäin, A-maajoukkueen manageri Jere Lehtinen kertoo.

Kokemusta

Ensimmäistä kauttaan päävalmentajana toimiva Lauri Marjamäki ja Jere Lehtinen luottavat EM-turnauksessa kokeneisiin pelaajiin.

– Esimerkiksi Veli-Matti Savinainen pelasi hienon kauden Ässissä vuonna 2013 ja edusti Suomea MM-kotikisoissa. Nyt hän tekee uutta tulemista ja on osoitus siitä, että pelaaja voi kehittyä vanhemmallakin iällä, Marjamäki avaa viimeksi kaksi vuotta sitten maajoukkueessa pelanneen Savinaisen taustoja.

Savinaisen lisäksi maajoukkueeseen palaavat välikauden jälkeen Joonas Kemppainen, Jesse Joensuu ja Sakari Salminen.

– World Cupissa meillä oli nuori joukkue, mutta nuoret pelaajamme kiekkoilevat NHL:ssä. Nyt kasasimme joukkueen, jossa on vain neljä 1990-luvulla syntynyttä pelaajaa, Marjamäki jatkaa.

Tapparaa edustavan Savinaisen lisäksi kotimaisesta liigasta mukaan EM-joukkueeseen mahtuivat vain Savinaisen joukkuetoveri Aleksi Elorinne sekä Kärppien kaksikko Lasse Kukkonen–Mika Pyörälä.

– Kukin heistä on pelannut vahvan syyskauden SM-liigassa, ja heillä on iso rooli omissa joukkueissaan, Lehtinen avaa.

Elorinne on valitun joukkueen kokemattomin maajoukkuepelaaja, ja hänellä on takanaan viisi A-maaottelua. Joukkueen kokenein on 167 A-maaottelun Lasse Kukkonen.

Kukkosta A-maaottelumäärissä seuraavat Moskovan Dynamon Juuso Hietanen (144) ja Helsingin Jokerien Antti Pihlström (133).

Hietasen ja Pihlströmin lisäksi maajoukkueen pelaajista 14 kiekkoilee KHL:ssä. Ruotsin SHL-pääsarjasta maajoukkueeseen valittiin Ilari Melart ja Ilari Filppula.

World Cupissa pelanneesta joukkueesta kolmosmaalivahti Mikko Koskinen sai näyttöpaikan. Sami Lepistöä kysyttiin EM-joukkueeseen, mutta puolustaja on huilin tarpeessa.

– Leijonapaita kiinnostaa pelaajia, ja meillä on hyvä vuorovaikutus pelaajien kanssa. Kasassa on paras Euroopasta saatava joukkue, päävalmentaja Marjamäki tuumii.

Yllätyksetöntä

Teinitähtien ja isojen tähtien puuttuessa nyt valittu joukkue näyttää äkkiä katsottuna melko harmaalta ja yllätyksettömältä.

– SM-liigassa on kasvamassa uusiakin pelaajia, mutta heitä ei vielä valittu maajoukkueeseen. Joulukuussa ja helmikuussa luvassa ovat kuitenkin seuraavat maajoukkuetapahtumat, joissa on uudet näyttöpaikat, Marjamäki päätti nimiä paljastamatta.

Suomen joukkue miesten Helsingin-turnaukseen 3.–6.11:

Maalivahdit: Mikko Koskinen Mikko Pietarin SKA, Harri Säteri Vitjaz.

Puolustajat: Aleksi Elorinne, Tappara, Juuso Hietanen Moskovan Dinamo, Joonas Järvinen Kunlun Red Star, Tommi Kivistö Avtomobilist Jekaterinburg, Lasse Kukkonen Kärpät, Ville Lajunen Jokerit, Ilari Melart Luulaja, Atte Ohtamaa AK Bars Kazan.

Hyökkääjät: Ilari Filppula Malmö, Teemu Hartikainen Salavat Julajev Ufa, Jesse Joensuu Jokerit, Pekka Jormakka Jokerit, Joonas Kemppainen Sibir Novosibirsk, Jarno Koskiranta Pietarin SKA, Kristian Kuusela Amur Habarovsk, Antti Pihlström Jokerit, Mika Pyörälä Kärpät, Sakari Salminen Jokerit, Tomi Sallinen Neftehimik Nizhnekamsk, Veli-Matti Savinainen Tappara.
Päävalmentaja: Lauri Marjamäki.

Suomen lisäksi turnauksessa pelaavat Venäjä, Tshekki ja Ruotsi.

STT–PETTERI IKONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: