LKS 20161123 Jääkiekkoseura TPS:n logo kuvattuna Liigan kauden 2016/2017 avaustilaisuudessa Tampereella 13. syyskuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Kellaribändi rokkasi taas Turkuhallissa

30.1.2018 - 21:00 Tagit:,

TPS–Ilves 1-2

TPS:lla oli kotiyleisölleen paljon näytettävää tiistaina, kun se kohtasi Ilveksen Turkuhallissa.

Edellinen kotiottelu oli ollut täysi fiasko, kun JYP oli pyyhkinyt perjantaina Palloseuralla hallin jäätä kuuden maalin voittomarginaalin arvoisesti. TPS oli kuitenkin ryhdistäytynyt heti seuraavaksi päiväksi ja hakenut Raumalta selvän voiton.

Tiistaina Turkuhallissa odotettiin jännityksellä kumpi TPS kaukaloon tällä kertaa ilmestyy: väsynyt ja tehoton vai pirteä ja kevytjalkainen.

Lisäjännitystä ilmoille heitti se fakta, että TPS oli tammikuussa hävinnyt kotonaan molemmat aikaisemmat kohtaamiset Liigan kellarikerroksen joukkueiden kanssa. Myös Palloseuran tiistain vastustaja Ilves lukeutuu samaan pudotuspeliviivan alapuoliseen kastiin kuin KooKoo ja HPK.

Eikä kahta ilman kolmatta. TPS nukkui tiistaina avauserän ja hävisi Ilvekselle maalein 1–2.

– Jäimme ensimmäisessä erässä jalkoihin, mutta sen jälkeen pelasimme ihan hyvää lätkää, maalivahti Rasmus Tirronen mietti.

– Meillä peli heittelee nyt liiaksi ihan erienkin suhteen. Välillä pelaamme tosi huonoja eriä ja sitten taas ihan ok. Sellaista on ollut turhan paljon viime aikoina. Meidän pitää nyt löytää oikea tapa pelata ennen kevättä, ettei siellä enää tule ohipelejä.

Avauserän perusteella Turkuhallissa oli tosiaan jälleen liikkeellä se heikompi Palloseura.

Ilves liikkui isäntiään pirteämmin ja kehitteli juonikkaampia hyökkäyskuvioita. Erästä paljon kertoo se, että vaikka TPS pääsi sen aikana kolmesti ylivoimalle, Ilveksen maalivahti Riku Heleniukselle kirjattiin ainoastaan kaksi torjuntaa.

Ja kun Palloseura ei onnistunut maalinteossa – tai edes sen yrityksessä – Ilves käytti paikkansa hyväkseen.

Ensin Arttu Ruotsalainen laukoi nollakulmasta kiekon Rasmus Tirrosen taakse – alivoimalla. Ja erän viimeisellä minuutilla Ruotsalainen toimitti jälleen kiekon maalille, ja Eemeli Suomi ohjasi sen maalin edestä pussin perukoille.

– Se ensimmäinen maali harmittaa. Se oli vähän helppo ja hävisimme nyt siihen. Jätin epähuomiossa siihen jonkun aukon. Kaverilla oli tuuria, minulla ei, Tirronen mietti.

Toiseen erään jäälle ilmestyi sisuuntunut TPS.

Helenius joutui venymään tasakentällisin muutamaan paraatitorjuntaan, mutta tällä kertaa TPS:n ylivoima iski tulta. Arto Laatikainen ehti istua jäähyään vain kuusi sekuntia, kun kapteeni Tomi Kallio näytti joukkueelleen esimerkkiä ja tykitti kiekon pömpeliin.

Kallio oli lähellä onnistua toistamiseen päätöserässä, mutta hänen painava vetonsa osui tolppaan. Sen enempää maaleja ottelussa ei nähty ja TPS hävisi kolmannen peräkkäisen kotiottelunsa.

Tiistain ottelu oli TPS:n viimeinen tammikuussa. Kuukauden saldoksi muodostui seitsemän tappiota ja neljä voittoa. 11 viimeisen ottelun kuntopuntarissa sillä saldolla sijoittuu 13:ksi.

Torstaina TPS kohtaa Pelicansin Lahdessa ja lauantaina Kärpät Turkuhallissa.

– Lauantaina edessä on kärkipeli. Kärpät pelaa hyvää lätkää ja on meille hyvä mittari, Tirronen sanoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: