keni

Keinänen ratkaisi jatkoerässä – Mestiksen finaalipaikka on katkolla Tutolle maanantaina

29.3.2014 - 22:07 Tagit:, , , ,

Tuto on voiton päässä Mestiksen loppuotteluista. Aki Keinäsen osuma jatkoerässä toi turkulaisille kolmannen välierävoiton Mikkelin Jukureista maalein 2–1 (0–1, 1–0, 0–0, 1–0).

Keinänen pääsi iskemään ratkaisun maalinedustalta Tuukka Pulliaisen loistavan syötön jälkeen ajassa 61.18.

– Maailmanluokan syöttö. Harvoin näkee noin hienoja oivalluksia. Nämä ovat maalin pelejä, iloitsi Tuto-luotsi Ismo Lehkonen.

Jo ennen ratkaisuosumaa Miika Franssila pääsi kokeilemaan Oskari Setäsen ohittamista, mutta jukurivahti ennätti kiekon tielle.

Varsinaisella peliajalla huippupaikat olivat vähissä. Jukurit osui vain kerran, kun Pentti Nöyränen latasi Kimmo Meriläisen maskista kimmonneen irtokiekon reppuun. Meriläinen pelasi jälleen varmaotteisesti ja pysäytti 29 laukausta.

– Maalin kaltaisia erikoisia tilanteita vaan sattuu pudotuspeleissä. Joukkue on pelannut hyvin ja kudit tulevat onneksi aika kaukaa. Tässä sarjassa kaikki ovat olleet tiukkoja pelejä ja samaa lätkää pelataan maanantainakin, Meriläinen tuumi.

Tuto onnistui huomattavan hyvin alivoimalla. Jukurit pääsi kokeilemaan ylivoimaa neljästi, mutta sai aikaiseksi vain muutaman laukauksen kohti turkulaismaalia.

– Tämä on kuitenkin inhimillinen maailma. Ylivoima ei ollut niin kauniin näköistä, mutta joskus sattuu huonoja syöttöjä ja niistä ei kannata moittia pelaajia, filosofoi jukurikäskijä Antti Pennanen.

Tuto hallitsi ottelun toista erää suvereenisti ja pakotti jukuriluotsi Pennasen reagoimaan aikalisällä.

– Teimme muutamia huonoja kiekollisia ratkaisuja keskialueella ja erässä tuli muutama pitkä kulmapeli väsynyttä joukkuetta vastaan.

Tuumaustauko ei kuitenkaan isäntiä auttanut, vaan turkulaismylly pyöri lopulta maalin arvoisesti.

Keinäsen terävä rannelaukaus meni ohi maalin, mutta Anrei Hakulinen haistoi tilanteen hyvin ja ehti tuikata tasoituksen ohi Setäsen.

– Kiekollisessa pelissä on kyse keskittymisestä. Kun jaksat keskittyä, tulee kiekollinen peli sitä kautta. Se käänsi erän hallinnan meille, kertoi Ismo Lehkonen.

Ottelusarja on katkolla turkulaisille maanantaina Kupittaalla. Ismo Lehkonen luottaa kokeneisiin pelaajiin, jotka näyttävät esimerkkiä nuoremmille.

– Emme saa mitään ilmaiseksi, emmekä tuudittaudu mihinkään. Nuorille tilanne on motivaation kannalta helppo, sillä näissä peleissä on osoitettava valmiutensa liigatasolle, Lehkonen näki.

Puolivälierissä Jukurit nousi Vaasan Sportia vastaan 3–1-tappioasemasta voittoon.

– Joukkue on osoittanut sitkeytensä ennenkin ja se pelaa maanantaina hyvää jääkiekkoa, uskoi Pennanen.

TS – Ville Niskanen

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: