leksa

Kaukoblogi Fuengirolasta

13.2.2017 - 12:24

Kaukoblogi 3300 kilometrin takaa

Kolmen viikon takaisesta perjantaista lähtien olen seurannut Mestistä vain Mestissivujen avulla. Tosin nekin sivut näyttävät tulleen vaikeammin avattavaksi ja monimutkaisemmeksi viime päivinä ainakin Fuengirolan huoneistohotellissa, tabloidilla ja minun digitaidoillani.

Tuona aika TuTo on pelannut nejä peliä joista voitokkaasti kolme ja yhden maalin tappion Peliitoille maalivahtien torjuntojen täysin päinvastaista lukumääristä poiketen. No, Miika Elomo – Mestissivujen mukaan – antoi Karolukselle tehtäväksi koota itsensä ja pani nuorukaisen välittömästi uudelleen uuninpätsiin. Ja miehekkäästi Karolus osoitti miten voi ottaa opiksensa. 

Ja sitten Mestissivuilta törmää tekstiin, miten Moision veljeksistä isompi saa kahden ja kevyempi yhden ottelun pelikiellon tuhmuuksista kaukalossa. Moni varmaan pohtii, että tämä ei ole puhdas sattuma ja sille voi titenkin hakea vahvistusta pidemmän ajan tilastoista. 

Mikä sitten on suurin yhteinen nimittäjä edellä kuvatun takana.Sitäkin kannattaa pohtia eikä tietenkään ole olemassa vain yhtä, autuaaksi tekevää selitystä. Toivon että kaikki, jotka jotakin voivat, tekevät osuutensa, sillä ainakin Kallen kykyihin kehittyä kypsemmäksi haluan uskoa. Patrikista en osaa yhden pelin perusteella.

Ehkäpä Miika on antanut Kallelle samansuuntaisen itsensä kokoamistehtävän kuin Karolukselle.
Ja tiedä häntä oliko  IPK – pelin sukeltamisjäähy mielenkiintoinen oire oppimis- ja kokoamisyrityksestä. Ei ainakaan väkivaltaa tai pelirangaistuksen seurausta.

No – sitten kotimatkalla luin taas Mestis-sivuja, joilla kerrottiin TuTon voittanen LeKin Kupittaalla 3-1. Ja ilokseni siinä ottelussa Kalle sai yhden syöttöpisteen eikä yhtään jäähyminuuttia.

TuTolla on jo parempi maalisuhde kuin sarjakärki SaPKolla, mikä puhuu osittain Kupittaan pelimiesten reilummista voitoista ja niukemmista tappioista. Se taas voi puhua nuorten miesten pelifiiliksen ailahtelevuudesta. Mutta pääasia että nuorempia tuetaan ja he saavat vastuuta. Sellaiseltahan meininki nyt näyttää. Ja kun moinen ei ole pois esim. Akilta, Tuukalta tai Mikolta, niin voi todeta tilanteen mallikkaaksi ja Petteri tuo kokemusta. taitoa, peliälyä, vaan ei ainakaan väkivaltaa Kuoittaalle

Leo Lindstedt

Kirjoittaja: Leo Lindstedt
Jaa: