leo

Katoavaista mainen kunnia

16.1.2014 - 12:02

Katoavaista mainen kunnia

Maailmanmestaria muistetaan ennen ottelun alkua, toinen nuorukainen aloitusketjussa kultakypärä päässään ja toisella laidalla paljon hehkutettu kolminkertainen Suomen mestari ja 34-vuotias taistelija. Niin ja veräjän vartijana voittava maalivahti. Kaiken kruunaa mahdollisuus vaihtaa TPS:n kausikortti voittavan joukkueen kausikortiksi.

Vaan ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Sellaista on joukkueurheilu kuten elämä yleensäkin. Tappion karvas kalkki on nieltävä ja siitä toivuttava. Ja mitä puhuvatkaan ottelun tilastot. Niin maailmanmestarin, kultakypärän kuin hehkutetun vanhan mestarinkin saldot näyttävät reilusti miinusta ja veskarien torjunnat 12 – 33 ja loppuluvut taululla 4-6.

En sano tätä mollatakseni mainittuja. Tekivät varmaan parhaansa. Enemmänkin harmittaa heidän puolestaan. Uskon myös että pääkoutsi on mies paikallaan ja kohtelee pelaajia ihmisinä eikä kilparobotteina.

Hattua on nostettava Jyväskylän poikien ja miesten sinnikkyydelle ja kurinalaisuudelle.

Mutta tuo kausikorttien vaihto! Miten siihen suhtautuisi? Minusta sellaisen mahdollisuuden olisi voinut tarjota ihan vain muuten – perustelematta sitä ”voittavalla joukkueella” tai maininnalla sarjaa, josta ei voi pudota. Olisi jäänyt mahdollisen kausikortin vaihtoa harkitsevan omaksi päänvaivaksi löytää perustelut vaihtamiselle.

Kirjoittaja: Leo Lindstedt
Jaa: