kaskinen2

Kaskisen ympyrä sulkeutui

2.5.2017 - 12:57 Tagit:, , , , , , , , , , , ,

TPS julkaisi tiistaina edustusjoukkueen valmennustiiminsä ensi kaudeksi. Kuten Turun Sanomat jo huhtikuun alussa kertoi, TPS:n päävalmentajana ensi kaudella toimii Kalle Kaskinen ja hänen apuvalmentajinaan Kimmo Rintanen ja Sami Salo.

– Minulle on kunnia-asia päästä valmentamaan kotikaupunkini liigajoukkuetta, Kaskinen sanoi.

– Kun vedin 30 vuotta sitten ensimmäistä kertaa päälleni TPS-paidan, roolini oli toimia Saku Koivun oikeana laitahyökkääjänä. Nyt ympyrä sulkeutuu, kun olemme taas Sakun kanssa samassa tiimissä.

TPS:n maalivahtivalmentajana jatkaa Fredrik Norrena ja videovalmentajana Mikael Tolkki.

TPS: edustusjoukkue aloitti harjoittelun tiistaina. A-maajoukkueen valmennusryhmässä toimiva Kaskinen suuntaa keskiviikkona Pariisiin MM-kisoihin, mutta hänen poissa ollessaan valmennuksesta vastaavat Rintanen ja Salo.

– Pidimme tänään avauspalaverin ja siitä jäi hyvä fiilis. Olen tyytyväinen joukkueen koostumukseen, Kaskinen sanoi.
TPS julkistaa edustusjoukkueensa keskiviikkona. Turun Sanomien tietojen mukaan joukkueen runko säilyy hyvin kasassa viime kaudesta.

Henrik Tallinder ja Eric Perrin ovat Turun Sanomien tietojen mukaan jatkamassa joukkueessa Tomi Kallion miettiessä edelleen jatkoaan. Tärkeimmät lähtijät ovat HIFK:hon siirtyvät Jerry Ahtola ja Erik Thorell.

– Joukkueessa on hyvä miksi kokemusta ja nuorta energiaa. Joukkueessa on paljon johtavia pelaajia, jotka olivat mukana viime kaudellakin, Kaskinen mietti.

– Emme lähde väkisin muuttamaan mitään, mikä toimii, vaan yritämme saada kaiken hyvän mukaan. Jostain meidän pitää kuitenkin kaivaa meille kilpailuetu.

Kaskinen, Rintanen ja Salo ovat liigatasolla kokemattomia valmentajia, mitä voidaan pitää tiimin heikkoutena. Kaskinen ei kuitenkaan näe asiaa näin.

– Pystymme taatusti tukemaan toisiamme hyvin. Idea oli nimenomaan hakea täsmävalmennusta pelin eri osa-alueille ja siinä onnistuimme. Ja Saku puskee varmasti omalla kilpailullisuudellaan meitä kovaa taustalla, hän sanoi.

– Olen valmentajapolkuni aikana saanut tehdä yhteistyötä monen huippuvalmentajan kanssa ja oppinut heiltä kaikilta jotain. Juuso Wahlsten on oppi-isäni, mutta paljon olen oppinut kaikilta.

– Kyllä me pystymme tarvittaessa ärähtämäänkin, mutta en minä voi olla uusi Hannu Jortikka tai Vladimir Jursinov. Uskon tietyn tyyppiseen johtamiseen ja tulokset sitten näyttävät, miten se toimii.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: