2324327_

Kaskinen tyytyväinen Tepsin viikkoon

20.8.2017 - 17:37 Tagit:, , , , , , , ,

TPS hävisi viikonvaihteessa uudessa nimikkoturnauksessaan molemmat ottelunsa, ensin perjantaina Växjölle ja sitten lauantaina Ässille. Palloseuran päävalmentaja Kalle Kaskinen pitää kuitenkin viikkoa onnistuneena.

– Nukutun yön jälkeen päällimmäinen tuntemus on se, että viikko oli kaiken kaikkiaan onnistunut. Jos koulutodistuksia jaettaisiin, antaisin viikosta kiitettävän, Kaskinen sanoo.

– Hävisimme viikonloppuna kaksi peliä niukasti, mutta emme niitä varten kauheasti herkistelleet. Tämä oli viimeinen ehjä harjoitusviikkomme ja urheilimme koko viikon hyvin. Olen viikkoon todella tyytyväinen. Olemme oikeilla jäljillä.

Växjö voitti perjantain ottelun varsinaisella peliajalla 1–0. Lauantaina TPS kärsi Ässille tappion jatkoajalla maalein 2–3.

Kaskisen mukaan perjantain ottelu oli hänen joukkueeltaan selvästi parempi.

– Växjötä vastaan pelissä näkyi se, mitä haimme. Olimme rohkeita ja aktiivisia, ja loimme paikkoja enemmän kuin huippuvastustajamme. Se oli selkeä positiivinen merkki valmennukselle, Kaskinen kertoo.

– Ässiä vastaan hyökkäyspelaamisemme oli vaisua. Ensimmäinen erä oli meille todella vaikea, mutta paransimme peliä toisessa erässä.

– Kolmas erä oli kuitenkin taas puolivillainen. Kun meidän piti niitata ratkaisu, otimme ensin tyhmän jäähyn ja päästimme vastustajan kaventamaan ylivoimalla, ja päästimme sitten Ässät tekemään vielä kaksi maalia alivoimalla.

TPS teki turnauksen kahdessa ottelussa yhteensä vain kaksi maalia. Maalintekoon kaivataan siis selvästi enemmän tehoja.

– Meidän pitää saada jatkossa entistä enemmän painetta vastustajan maalille, liikettä päätypeliin ja kaikkien osallistumista. Ässiä vastaan avauspelaamisemme oli lisäksi huolimatonta ja epäselvää. Sitä on jatkossa parannettava, Kaskinen sanoo.

– Ja jos haluaa heittää tähän loppukevennyksen, voi varmaan sanoa, että ylivoimapeliä pitää ainakin treenata paljon.

Erityisesti nuoret pelaajat esiintyivät Kaskisen mielestä edukseen viikonlopun peleissä.

– Positiivista oli nähdä nuorten poikien esiinmarssi. Lauri Pajuniemi ja Markus Nurmi osoittivat tappelevansa tosissaan paikasta joukkueessa. Myös Tarmo Reunanen pelasi kaksi hyvää peliä, Kaskinen miettii.

– Ehjin koostumuksemme turnauksessa oli Timi Lahtisen, Jonne Virtasen ja Nurmen ketju. Myös molemmat maalivahdit (Oskari Setänen ja Rasmus Tirronen) onnistuivat hyvin.

Ensi viikolla TPS aloittaa tämän kauden CHL-pelinsä. Edessä ovat ottelut Tshekissä ja Sveitsissä, torstaina Mountfieldiä ja lauantaina Berniä vastaan.

– Nyt aletaan laskea pisteitä ja menemme viikon pelkästään pelien ehdoilla, Kaskinen sanoo.

– On pelkästään hyvä asia, että saamme tähän väliin reissuviikon. Pelimatkat hitsaavat aina joukkuetta entistä enemmän yhteen. Kun ei tarkkaan tiedä, missä on, tarvitsee toisten apua enemmän.

– Viikon merkitys on meille iso.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: TATU LERTOLA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: