nhl

Karri Rämön nollapelisarake sai merkinnän

14.1.2014 - 8:34 Tagit:, , ,

Maalivahti Karri Rämö saavutti kaivatun merkkipaalun NHL-urallaan tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa. Rämö torjui NHL-uransa ensimmäisen nollapelin, kun Calgary löi Carolinan 2–0.

– Tavallaan hyvä saada se pois tieltä. Kaikki seurasivat kelloa ja miettivät sitä. Kaikki tiesivät tilanteen, ja piti vain keskittyä ja pelata normaaliin tapaan, 27-vuotias Rämö kertoi.

Calgary oli hävinnyt kolme edellistä peliään ja saanut viime aikoina tuta vastustajan maalivahtien vireen. Calgary oli jäänyt nollille viidesti kahdeksassa viime pelissään.

Carolinaa vastaan maalinteossa onnistuivat Mikael Backlund ja Sean Monahan.

– Varmaan kauden paras joukkuepanoksemme. Lopussa tunsi, että pystyimme vastaamaan paineeseen. Meillä oli energiaa, meillä oli tehtävä, kuvaili Calgaryn päävalmentaja Bob Hartley.

NHL-uransa 69. ottelun pelannut Rämö esitti 23 torjuntaa.

– Hän antoi meille muutaman tärkeän torjunnan oikeaan aikaan, päävalmentaja sanoi.

Maurice sai kiekon

Paul Maurice ei unohda Winnipegin 5–1-voittoa Phoenixista. Ottelu oli hänen ensimmäisensä Winnipegin päävalmentajana. Maurice korvasi sunnuntaina Claude Noelin.

Joukkueen kapteeni Andrew Ladd poimi Mauricelle muistoksi pelikiekon.

– En ole varsinainen keräilijä. On minulla jokaisen valmentamani joukkueen pelipaita ja kolme tai neljä tärkeää kiekkoa, ja tämä on varmasti yksi niistä, Maurice kertoi.

Viisi edellistä otteluaan hävinneen Winnipegin avausmaalin viimeisteli Olli Jokinen. Osuma oli hänelle kauden 12:s.

Mark Letestun ylivoimamaali loppuminuuteilla vei Columbusin 3–2-voittoon Tampa Baysta. Letestu ohjasi voittomaalin Jack Johnsonin laukauksesta.

Los Angeles kellisti Vancouverin 1–0. Dustin Brown viimeisteli ottelun ainokaisen kolmannen erän alkusekunneilla. LA:n maalilla Jonathan Quick torjui 28 laukausta uransa 27. nollapelin eteen.

Vancouverin laitahyökkääjä Tom Sestito haali avauserässä kertarysäyksellä 27 jäähyminuuttia. Hän hermostui, kun Jordan Nolan taklasi Henrik Sediniä ja yritti aloittaa tappelun.

TS – STT – Reuters

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: