LKS 20180421 Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen ja puolustaja Jani Hakanpää estivät jatkoerässä Tapparan Otto Rauhalan maalinteon jääkiekon Liigan kolmannessa finaalipelissä Kärpät-Tappara Oulussa lauantaina 21. huhtikuuta 2018. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

Kärppien yllätysratkaisija Koivisto sysäsi Tapparan neljän peräkkäisen pakkovoiton eteen

21.4.2018 - 21:09 Tagit:

Oulun Kärpät kukisti Tampereen Tapparan maalein 2–1 ja johtaa jääkiekon Liigan loppuottelusarjaa voitoin 3–0. Kolmannessa ottelussa Kärppien ratkaisijaksi nousi hyökkääjä Juha Koivisto, joka laukoi voittomaalin ensimmäisen jatkoerän lopussa.

Kärpät voi ratkaista mestaruuden maanantaina Tampereella. Tappara tarvitsee mestaruuteen neljä peräkkäistä pakkovoittoa.

Varsinaisella peliajalla kummallakin joukkueella oli paikkansa ratkaisuun, mutta maalivahdit olivat vahvassa vireessä. Kärppien Veini Vehviläiselle kertyi ottelussa 23 ja Tapparan Dominik Hrachovinalle 26 torjuntaa.

Etenkin Hrachovina joutui ajoittain venymään huipputorjuntoihin. Avauserässä kumpikaan joukkue ei päässyt iskemään maalia, mutta toisessa Tapparan Matti Järvinen hyödynsi Kärppien nukahduksen.

Järvinen pääsi hetkeä aiemmin pois jäähyaitiosta, kun Kärpät vaihtoi kentällistä huolimattomasti ja Järvinen karkasi läpiajoon. Hyökkääjä ujutti pelivälineen ohi Kärpät-maalivahti Vehviläisen.

Kolmannessa erässä Kärpät myllytti ja Hrachovina piti Tapparan kiinni johtoasemassa. Maalivahti oli kuitenkin voimaton, kun Julius Junttila ohjasi Ville Leskisen laukauksen tamperelaisten verkkoon.

STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: