OULLUUN ::: Kuvassa TPS juhlii, Kun  Erik Thorell teki palloseuran 1-0 maalin, Henrik Tallinder, ---    2489
Kiekkoliigassa TPS-Kärpät. Ottelu Juhani Tami Tammisen 50-vuotisen uran juhlaottelu, lieneekö alussa jotain seremonia...? Jos, niin kuvaa siitäkin.
Kuvaa kuvavaihtona Kalevaan

Kärpät täysi vastaantulija TPS:n käsittelyssä

12.11.2016 - 19:52 Tagit:, , , , , , ,

TPS–Kärpät 4-0

TPS on palannut maajoukkuetauolta vahvasti. Torstaina se kaatoi Jyväskylässä JYPin ja lauantaina Palloseuran jalkoihin jäi täysin Oulun Kärpät.

TPS voitti ”puolen Suomen joukkueen” 4–0 ja kohosi sarjataulukossa jo neljänneksi. TPS voitti ottelun laukaukset 69–38 ja Kärppien maalilla Jussi Rynnäs sai venyä 47 torjuntaan. Nollapelin pelannut Oskari Setänen selvisi 27 torjunnalla.

– Tämä oli meiltä vahva suoritus 60 minuutin ajan. Jatkomme samaa hyvää peliä kuin Jyväskylässä pari päivää aikaisemmin, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

– Onnistujia oli paljon ja Setänen otti kiinni juuri ne kiekot kuin piti.

Huomionarvoista on, että Palloseura teki maaleistaan kaksi ylivoimalla. TPS:n ylivoima ei ole alkukauden jälkeen toiminut, mutta ainakin lauantaina se sai lopultakin palkintonsa.

– Kaksi ylivoimamaalia tuo toivottavasti meille jatkossa itseluottamusta ja rentoutta, Selin sanoi.

Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen oli kriittisempi.

– Koko tivoli oli ihan hanurista. Olimme tänään surkeita ja Tepsi oli meitä joka osa-alueella ainakin metrin edellä, Suikkanen manasi.

Jo lauantain ottelun alku lupasi TPS:lle hyvää.

Rahaa säästämättä koottu oululaisjoukkue oli tuoreine tshekkivahvistuksineen helisemässä, kun Palloseura pyöräytti karusellin käyntiin. Kiekko pyöri sitkeästi kärppäpäädyssä ja Mikael Ruohomaa joutui jo 21 sekunnin jälkeen koukkimaan itsensä jäähypenkille.

Ylivoimista ei viime aikoina ole ollut Tepsille juuri iloa, mutta tällä kertaa yv-tähdetkin olivat kohdallaan. Ykkösylivoima ei saanut maalia aikaiseksi, mutta kun kakkos-yv hyppäsi kentälle, alkoi tapahtua: Erik Thorell löi kiekon Rynnäksen edestä verkon perukoille, kun pelikello näytti aikaa 1.56.

Osuma oli ruotsalaishyökkääjän yhdeksäs tällä kaudella.

Rumputuli kohti Rynnäksen maalia jatkui pikaisen avausosuman jälkeenkin. TPS voitti avauserän laukaukset kohti maalia 22–13 ja valtaosan yrityksistään Kärpät sai aikaan vasta aivan erän lopulla ylivoimalla.

Lisämaaleja saatiin kuitenkin odottaa toisen erän alkuun saakka ennen kuin Ilkka Heikkinen viritti ison tykkinsä ja katkaisi 13 ottelun pisteettömän putkensa kauden kuudenteen osumaansa. Kun TPS voitti Kärpät kauden avauskierroksella 3–2, Heikkinen teki joukkueensa maaleista kaksi.

– Ajattelin kokeilla one-timeria, kun siinä oli vähän liikettä maalivahdin edessä. Välillä uppoaa, kun ampuu sinne päin, 1+2 pistettä kerännyt Heikkinen nauroi.

Toisen erän lopulla TPS sai ottelun kolmannen ylivoimansa. Kärpät vartioi Heikkistä tarkasti, mutta siitä ei ollut apua, päinvastoin; hyökkääjille jäi tilaa ja Jasper Lindsten iski maalin edestä Palloseuralle jo 3–0 -johdon. Osuma oli Lindstenin kauden ensimmäinen.

Lopullisesti peli oli taputeltu, kun yhden ottelun mittaiselta sairaslomalta kaukaloon palannut Tomi Kallio tinttasi kiekon maalin etukulmaan päätöserän alkupuolella.

– Tauko selvästi auttoi meitä. Saimme treenattua hyvin ja hoidettua pikkuvammat pois. Ottelutahti syksyllä kaikkine CHL-peleineen oli aika rankka, mutta nyt jalka ja mieli ovat selvästi virkeämmät, Heikkinen mietti.

– Nyt meidän pitää vain jatkaa samalla mallilla kuin nämä kaksi viimeistä peliä.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: