kiekko kuvitus

Kärpät nousi ahdingosta voittoon

1.2.2018 - 22:22 Tagit:

Oulun Kärpät osoitti Ässät-ottelun päätöserässä, miksi se johtaa miesten jääkiekkoliigaa. Kotijoukkue Kärpät oli vielä toisen erän päätösminuuteilla 1–4-tappiolla, mutta väänsi kamppailun lopulta nimiinsä 5–4.

Kärppien Aleksi Mäkelä viimeisteli 2–4-kavennuksen toisen erän lopussa. Päätöserässä Ässät romahti tappioon, kun Kärpät nakutti kolme maalia ja väänsi voiton. Nicklas Lasu teki päätöserässä kaksi maalia.

Ässien maalivahdille Andreas Bernardille ei osunut kohdalle uransa paras päivä.

Muissa torstain otteluissa Pelicans hävisi kotihallissaan TPS:lle 2–5, ja KalPa taipui kotonaan HPK:lle 2–4. Illan neljäs kamppailu ratkesi vasta voittomaalikisassa, kun Jukurit kaatoi kotonaan Lukon 3–2.

Makkosen hattutemppu ei riittänyt

Hyökkääjä Jussi Makkonen oli vähällä nousta Ässien sankariksi, sillä hän viimeisteli Kärpät-ottelun toisessa erässä hattutempun iskemällä kolme peräkkäistä osumaa. Makkonen teki maaleistaan yhden alivoimalla, yhden tasaviisikoin ja yhden ylivoimalla.

Vaikeuksistaan huolimatta Kärpät jatkoi voittoputkeaan. Oululaisryhmä on voittanut seitsemän peräkkäistä ottelua. Kotipelien peräkkäisten voittojen sarja kasvoi neljään.

Ässille tappio oli karu, sillä joukkue on neljän ottelun tappioputkessa. Vieraissa se on hävinnyt kuusi viime peliään.

HPK:n hahmoja olivat maalivahti Emil Larmi ja kaksi osumaa tehnyt Otto Paajanen, kun hämeenlinnalaiset nappasivat vieraspisteet KalPan kustannuksella.

Jukurien ja Lukon kohtaamisessa ratkaisua haettiin todella pitkän kaavan kautta.

Ottelu eteni jatkoajalle ja aina voittolaukauskisaan. Jatkoajalla tutkittiin pitkään, kävikö kiekko Kaapo Kähkösen vartioimassa Lukko-maalissa. Päätös oli, ettei käynyt.

Voittomaalikisassa Lukko ei saanut osumaa aikaan. Kotijoukkueen Zach Budish sen sijaan onnistui, ja Jukurit voitti.

STT–TAPIO KESKITALO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: