38779962

Kapteeni Peltola näytti mallia

12.4.2017 - 21:23 Tagit:

Tapparan kapteeni Jukka Peltola näytti keskiviikkona mallia, kun tamperelaiset kiilasivat viidentenä keväänä peräkkäin jääkiekon Liigan finaaleihin. Peltola teki välieräottelussa HIFK:ta vastaan kaksi maalia 37 sekunnissa, kun Tappara käänsi maalin tappioasemansa maalin johdoksi päätöserässä.

– Peltola oli kentän kuningas. Näissä peleissä kaivataan johtajuutta, Tapparan valmentaja Jussi Tapola kiitteli Ruutu+:n tv-haastattelussa.

Peltola johti Tapparan todellista tehohetkeä, sillä joukkue teki puolessatoista minuutissa kolme osumaa ja ratkaisi pelin. Peltolan lisäksi onnistui Teemu Nurmi.
Tapolan mukaan Tappara päätti toisella erätauolla laittaa kaiken energian peliin päätöserässä. Taktiikka toimi, ja ottelu kääntyi.

Tappara kukisti HIFK:n 4–3 ja vei finaalipaikan voitoin 4–1. Loppuottelut alkavat ensi tiistaina. Helsinkiläisten tie vie ensi viikolla pelattavaan pronssiotteluun.

Keskiviikkona Tappara pääsi vastustajansa niskan päälle jo ottelun toisella minuutilla, kun Kristian Kuuselan rystylaukaus upposi Niklas Bäckströmin taakse HIFK:n maaliin. Avauserässä avainasemaan nousi myös Tapparan alivoimapeli, sillä HIFK:lla oli kahdeksan minuuttia ylivoimapeliä, mutta joukkue ei onnistunut.

– Runkosarjassa emme olleet alivoimapelissä ytimessä, mutta olemme tehneet töitä sen eteen, Tapola kertoi.

HIFK tasoitti 1–1:een ajassa 14.51 Kai Kantolan ohjauksella ja meni toisessa erässä 2–1-johtoon Lennart Petrellin maalilla. Petrell teki lopulta myös HIFK:n 3–4-kavennuksen puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua ja keräsi tehot 2+1.

Kilpeläinen piti nollan

Tappara joutuu odottamaan finaalivastustajaansa joko torstaihin tai lauantaihin. KalPa johtaa JYPiä vastaan voitoin 3–2, kun se otti 2–0-voiton kotijäällään. Seuraava kohtaaminen on torstaina Jyväskylässä.

KalPalle riittivät Janne Keräsen ja Miikka Pitkäsen osumat sekä Eero Kilpeläisen nollapeli 22 torjunnalla. JYP haki ottelun lopussa vimmatusti kavennusta ilman maalivahtia, mutta KalPa piti pintansa.

STT–KAIJA YLINIEMI

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: