LKS 20171227 Suomi kohtasi Kanadan jääkiekon U20 MM-kisoissa Buffalossa, Yhdysvalloissa 26. joulukuuta 2017.
 LEHTIKUVA / HANDOUT / PASI MENNANDER

Kanada aiheutti pettymyksen Nuorille Leijonille

27.12.2017 - 9:57 Tagit:,

Aleksi Heponiemen ja Henri Jokiharjun maalit olivat laiha lohtu Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkueelle, kun Kanada rynnisti MM-kisojen avausottelussa 4–2-voittoon Buffalossa.

Suomalaisille jäi omaan peliin kehittämisen varaa, mutta myös hampaankoloon Kanadan avausmaalista. Videokuvan perusteella kiekko näytti ylittävän maaliviivan vasta sen jälkeen, kun maalintekijä Boris Katchouk runnoi Suomen maalin pois paikoiltaan.

– Tämä asia tutkitaan vielä. Haluamme tästä selvityksen. Se käydään läpi direktoraatissa, päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi Ylelle.

Kanada oli vuoden takaisissa ikäluokan MM-kisoissa hopealla hävittyään loppuottelussa Yhdysvalloille. Tämänkertaisen turnauksen avausottelussaan Kanadan maalit jakautuivat neljän nuorukaisen kesken.

– Meillä on paljon hyviä luistelijoita joukkueessa, joten voimme käyttää nopeuttamme eduksemme, puolustaja Victor Mete kommentoi turnauksen nettisivuilla.

Mete alusti Kanadan 3–1-osuman jo ajassa 12.52. Vain 23 sekuntia aiemmin Heponiemi oli kaventanut 1–2:een. Jokiharju onnistui ylivoimalla toisessa erässä ajassa 27.31, mutta Taylor Raddysh sinetöi loppuluvut ajassa 32.47.

Suomen maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen torjui ottelussa 28 kertaa, mutta myönsi kapean kaukalon tuoneen ongelmia.

– Ei se optimaalinen ollut, eikä itseltänikään mikään paras peli. Ensimmäinen erä oli sekä joukkueelta että itseltäni hakemista. Kolme (päästettyä) maalia ei ole paras alku etenkään Kanadaa vastaan, Luukkonen sanoi Ylelle.

Tanska vastaan torstaina

Suomen ja Kanadan kanssa turnauksen A-lohkossa pelaavat Tanska, Slovakia ja Yhdysvallat, joka kukisti avausottelussaan juutit 9–0. Suomi jatkaa turnausta torstai-iltana Suomen aikaa kohtaamalla Tanskan. Lauantaina Suomi pelaa Slovakiaa vastaan ja päättää alkulohkon USA:n kohtaamiseen.

Alkulohkon neljä parasta maata selviytyvät pudotuspeleihin puolivälieriin.

STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: