yleiskuvituskuva

KalPan vuoro tarrata suoraan puolivälieräpaikkaan

10.2.2018 - 20:41 Tagit:

Jääkiekkoliigassa on käynnissä armoton taistelu kuutossijasta eli suorasta puolivälieräpaikasta. Lauantain kierroksen jälkeen kuutostilan otti haltuunsa KalPa, joka nujersi vieraissa KooKoon 4–3.

KalPa sai pöytäkirjaan neljä eri maalintekijää, puolustaja Juuso Riikola summasi osuman lisäksi yhden syöttöpisteen.

KalPalla on kasassa 81 pistettä. Samassa pistemäärässä sen kanssa on seitsemänneksi kiilannut SaiPa. Se kukisti kotonaan HPK:n 5–3.

Viime otteluissa maalijyvän löytäneet SaiPan Ahti Oksanen ja HPK:n Kristian Vesalainen iskivät kaksi osumaa mieheen. Ottelussa Henri Tukia nousi yksin kaikkien aikojen eniten pelejä tuominneeksi linjatuomariksi. Syksystä 1993 lähtien pääsarjapelejä viheltäneellä Tukialla on vyöllään nyt 552 liigakamppailua. Hän siirtyi tilastossa yksin kärkeen ohi Janne Rautavuoren.

Lukko ja Pelicans menettivät asemiaan kuudetta sijaa ajattelen. Lukko antautui peränpitäjä Sportille kotonaan jatkoajalla 1–2. Voitto-osuma oli Joel Kivirannan käsialaa.

Pelicans puolestaan joutui nöyrtymään Tampereella Tapparaa vastaan 0–2. Kotijoukkueen maalivahti Dominik Hrachovinan kauden viides nollapeli tuli 22 torjunnalla.

Lukko on 79 pisteessä, Pelicans seuraa raumalaisia kahden pisteen päässä.

Jyväskyläläiset ottivat selkeän 5–1-kotivoiton Ilveksestä. JYP on TPS:ää ja Tapparaa perässä vain neljä pistettä, ja lisäksi joukkueella on ottelu tätä kaksikkoa vähemmän pelattuna.

Ilveksen kaadossa JYPiltä kunnostautui Jani Tuppurainen tehoilla 1+1.

STT–TUOMAS REINIKAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: