LKS 20171205 Kärppien Miska Humaloja ja HIFK:n Thomas Nykopp vauhdissa jääkiekon Liigan ulkoilmaottelussa HIFK - Kärpät  Helsingissä 5. joulukuuta 2017. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

KalPan voittosarja venyi yhdeksään otteluun, Kärpät kukisti HIFK:n ulkojäällä

5.12.2017 - 22:46 Tagit:

Finlandia-hymniä, veteraanien haastatteluja, kiekkolegendojen esittelyä ja Suomi 100 -henkisiä pelipaitoja. Muun muassa tätä kaikkea mahtui jääkiekon Liigan itsenäisyyttä juhlistaneeseen ottelukierrokseen. Satavuotiasta Suomea juhlittiin seitsemällä paikkakunnalla, ja vain Mestarien liiga CHL:ssä pelannut JYP puuttui joukosta.

Liigan kärkijoukkue Kärpät palasi viikonlopun kotitappion jälkeen voittajaksi, kun se kukisti HIFK:n 4–3 ulkojääottelussa. Kärpät johti jo 3–0, mutta HIFK kiri päätöserässä tasoihin. Ottelu ratkesi jatkoajalla Mikael Ruohomaan osumaan ajassa 61.35.

Helsingissä ottelua seurasi lumisateessa 16 000 katsojaa.

Illan suurinumeroisin voittaja oli mikäs muu kuin KalPa, joka pöllytti HPK:ta 5–2. Kuopiolaisille voitto oli peräti yhdeksäs peräkkäinen. Joukkueen ykkösnimi oli tehot 2+1 kerännyt Topi Piipponen.

SaiPa kiri tehokkaasti

SaiPa nousi “kaakon derbyssä” kahden maalin tappioasemasta 3–2-vierasvoittoon KooKoosta. Lappeenrantalaiset ovat voittaneet neljä viimeksi pelaamistaan viidestä vieraspelistä.

Pelicansin ja Tapparan ottelun lopputulos sinetöityi jatkoajalla. Tapparan voittomaalin 3–2:een teki Jan-Mikael Järvinen ajassa 61.13.

Lahdessa Pelicans ja Tappara muistivat ennen ottelua hiljattain kuollutta valmentaja Mikko Saarista. Hän luotsasi urallaan sekä Pelicansia että Tapparaa.

Toinen tamperelaisjoukkue Ilves otti täyden pistepotin 2–1-voitolla Lukosta. Tappio oli raumalaisten viides peräkkäinen.

Porissa Ässät aiheutti Sportille viidennen peräkkäisen tappion 4–3-voitollaan. Ottelu viivästyi huomattavasti, koska Isomäki Areenan jää petti ennen toista erää.

STT–KAIJA YLINIEMI

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: