kiekko kuvitus

KalPan Ilomäki päätti HPK:n hyvän vireen

7.1.2017 - 21:03 Tagit:

Kuopiolaisjoukkue KalPa katkaisi Hämeenlinnan Pallokerhon viime aikojen vahvan vireen jääkiekon Liigassa.
KalPa nappasi lauantain kärkiottelussa 2–1-vierasvoiton sarjassa neljäntenä olevasta HPK:sta. KalPa on Liigassa toisena kolmen pisteen päässä sarjakärki Tapparasta.

Hämeenlinnalaisjoukkue oli voittanut neljä edellistä otteluaan, mutta lauantaina se joutui taipumaan niukasti. Yhdestätoista viime pelistään HPK on poistunut jäältä voittajana kahdeksan kertaa.

Myös KalPa on ollut hyvässä vireessä, sillä se on voittanut neljä peräkkäistä otteluaan.

Kuopiolaisten sankariksi nousi lauantaina Arttu Ilomäki, jonka tulinen rannelaukaus painui verkon perukoille runsas kolme minuuttia ennen kamppailun loppua. Osuma syntyi ylivoimalla.

Ottelun avausmaali nähtiin toisessa erässä, kun kuopiolaisten Otto Leskinen pääsi laukomaan vapaasti 0–1-osuman.
HPK tuli hieman toisen erän puolivälin jälkeen tasoihin Joni Tuulolan rannelaukauksella.

Vauhdikkaassa ottelussa tunteet kuumenivat muutamaan otteeseen, ja jo avauserässä KalPan Niko Mikkola sai 2+10 minuutin rangaistuksen selästä taklaamisesta.

Myös KooKoon ja Helsingin IFK:n välisessä pelissä ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskisassa, jossa IFK oli parempi. Ottelu päättyi vieraille lukemin 2–3.

Muissa lauantain otteluissa Ilves hävisi kotonaan Pelicansille 3–4 ja Sport JYPille 2–5. Sportin synkkä kotikausi sai jatkoa, sillä vaasalaiset ovat hävinneet peräti seitsemän peräkkäistä kotiotteluaan.

Sarjakärki Tappara ei pelannut lauantaina.

STT–TAPIO KESKITALO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: