kallio

Valinta vuoden turkulaiseksi iso juttu Kalliolle

3.2.2018 - 7:00 Tagit:, ,

Vuoden turkulaiseksi juuri valittu TPS-kapteeni Tomi Kallio on otettu yleisöäänestyksen tuloksesta.

– On todella iso kunnia tulla valituksia vuoden turkulaiseksi. Olo on jopa epätodellinen, kun tietää, miten paljon moni muukin ehdokkaista on Turun eteen tehnyt, Kallio sanoo.

Äänestyksestä tuli loppujen lopuksi todella tiukka, kun Sohvaperunoiden Juhani Koskinen ja Osku Valtonen taistelivat Kallion kanssa maalisuoralle asti voitosta. Kallio keräsi lopulta 5 153 ääntä Sohvisten jäätyä 4 862 ääneen.

Kaiken kaikkiaan kisassa annettiin tänä vuonna yli 13 000 ääntä, kun viime vuonna kokonaisäänimäärä oli noin 4 400. Kallion ja Sohvaperunoiden taistelu innosti turkulaiset äänestämään vilkkaasti.

Kallio ei seurannut äänestyksen aikana tilannetta.

– En ole mitenkään mukana somessa, joten en ollut tietoinen tilanteesta kisan aikana. Oli todella iloinen yllätys, kun kuulin kisan jälkeen voittaneeni, Kallio kertoo.

Valinta vuoden turkulaiseksi ilahdutti Kalliota, mutta aivan yhtä paljon ilon hetkiä eivät ole tuottaneet TPS:n otteet viime kierroksilla SM-liigassa. TPS:n meno on ollut vuoristoratamaista.

Kotona Palloseura on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan HPK:lle, JYP:lle ja Ilvekselle, mutta vastaavasti se on voittanut kaksi viimeistä vieraspeliään selvänumeroisesti. Sekä Lukko että Pelicans kaatuivat numeroin 5–2.

Hyvää peliä on seurannut huono – ja mikä kenties ihmeellisintä – hyvää erää usein huono. Pelin taso ei ole pysynyt vakiona yksittäisen ottelun sisälläkään.

– Kyse on mielestäni lähinnä keskittymisen ja latautumisen puutteesta, Kallio miettii.

– Se ei missään nimessä ole hyväksyttävää, mutta inhimillistä se on. Aika monelle joukkueelle käy samalla lailla tässä vaiheessa kautta.

TPS hävisi tammikuussa kaikki kolme otteluaan pudotuspeliviivan alapuolella oleville joukkueille – KooKoo:lle, HPK:lle ja Ilvekselle – vaikka oli montakymmentä pistettä niiden edellä sarjakakkosena.

– Täytyy muistaa, että ne joukkueet pelaavat elämästä ja kuolemasta. Meillä puolestaan on vähän kärkijoukkueen luksusta; yksittäinen peli ei vaikuta niin paljon sijoitukseemme tai yleiseen tekemiseemme. Sen takiahan kaikki haluavat kärjessä olla, ettei satunnaisella ohipelillä ole niin suurta merkitystä, Kallio pohtii.

– Mutta emme me tappioita naureskellen ole kuitanneet. Kyllä ne on käyty läpi tiukasti.

TPS:n peli näytti tammikuussa ajoittain väsyneeltä. Kallion mukaan joukkue ei kuitenkaan ole fyysisesti väsynyt.

– Ei joukkueessa ole havaittavissa fyysisen väsymyksen merkkejä. Siitä ei kenenkään tarvitse olla huolissaan, Kallio sanoo.

– Tässä lajissa vain on niin, että pää päättää onnistumisista. Kun keskittyminen ja fokus ei ole kohdallaan, tekeminen näyttää väsyneeltä. Ja kun keskittyminen on kunnossa, kroppa ei väsy. Kuulostaa yksinkertaiselta – ja sitä se onkin.

TPS:lla on lauantaina edessään kärkipeli, kun se kohtaa Turkuhallissa Liigaa ylivoimaisesti 17 pisteen kaulan turvin johtavan Kärpät. Sitä ennen TPS:n A-nuoret kohtaavat nuorten SM-liigan alemman jatkosarjan paikalliskamppailussa Tuton Turkuhallissa klo 12.

TPS–Kärpät Turkuhallissa lauantaina klo 16.00

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: