7966 / Kuvaaja: Jane Iltanen / Päivämäärä: 03.02.2018 / Mitä kuvataan: Jääkiekon A-nuorten SM-sarjassa paikallispeli TPS A-Tuto A.  / Sijainti: Turkuhalli
KUVA: TPS 33 ja TuTo 53

Kakko ratkaisi voiton TPS:lle

3.2.2018 - 14:39 Tagit:, , ,

TPS–Tuto 3–2 rl.

TPS:n ja Tuton A-nuoret kohtasivat lauantaina neljännen kerran tällä kaudella nuorten SM-liigassa. Tasaisen ja jännittävän alemman jatkosarjan ottelun ratkaisi vasta rankkarikisassa TPS:n eduksi Kaapo Kakko. Näin TPS voitti kauden neljästä kohtaamisesta kolme.

– Odotetun tiukka peli, mutta sitähän paikalliskamppailut aina ovat, TPS:n päävalmentaja Juuso Nieminen sanoi.

– Koko viikonloppu oli meille nihkeä. Perjantaina pelasimme todella huonon pelin, missä mikään ei onnistunut, mutta tänään paransimme siitä. Kolmannessa erässä pelasimme jo ihan hyvin. Positiivista on myös se, että ylivoimamme toimi tänään.

Lauantain ottelun avauserässä molemmat joukkueet tekivät yhden maalin. Maalinteon aloitti Tuton Adam Kalaj, mutta Elias Ketonen toi TPS:n tasoihin ylivoimaosumallaan.

Toinen erä oli maaliton, mutta päätöserässä Aleksi Halme vei Tuton uudelleen johtoon. Joonas Savolainen kuitenkin tasoitti pelin ylivoimalla vain pari minuuttia ennen loppua. Jatkoaika oli maaliton ja rankkarikisassa ainoastaan Kakko onnistui maalinteossa.

– Tiukka peli, jossa olimme kahden ja puolen minuutin päässä voitosta, Tuton päävalmentaja Elmo Aittola mietti.

– Emme pelanneet mitenkään erityisen hyvin. Pelissä oli kummallinen jännite ja kiekot pomppivat meillä. Mutta olemme tietysti tyytyväisiä jokaiseen pisteeseen.

Päivää aiemmin TPS kärsi kotihallissaan murskatappion HIFK:lle. Helsinkiläiset voittivat ottelun peräti 8–1. TPS:n ainokaisen perjantaina teki Eetu Pylkkänen.

TPS:lla ei ole sunnuntaina peliä, mutta Tuton viikonloppu jatkuu Jyväskylässä vierasottelulla sarjajumbo Diskosta vastaan.

Pysyäkseen nuorten SM-liigassa tulevalla kaudella Tuton on jätettävä taakseen kaksi joukkuetta kolmikosta Diskos, Jokerit ja K-Kissat. Vain yhden voiton koko jatkosarjassa ottanut Diskos lienee jo varmuudella Tuton takana, mutta Jokereiden ja K-Kissojen kanssa turkulaiset joutuvat taistelemaan viimeiseen saakka.

– Jokainen peli on meille todella tärkeä. Tyylipisteitä ei enää tässä vaiheessa jaeta, Aittola mietti.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: