kiekko5

Kaikki kärsimykset loppuvat aikanaan

11.3.2014 - 9:00 Tagit:,

TPS-Pelicans

Lähtökohdat: TPS nappasi lauantaina Kuopiossa kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa ja varmisti samalla 13. sijan. Tiistain Pelicans-pelissä ja kauden päättävässä torstain vierasottelussa Saipaa vastaan ei turkulaisittain ole panoksena kuin kunnia. Panosta tarjoaa turkulaisittain myös se, että kaikki aiemmat kolme TPS:n ja Pelicansin kohtaamista ovat päättyneet lahtelaisten voittoon.

Sen sijaan Pelicansilla on vielä panosta kahdella viimeisellä kierroksella. Pussileuat ovat tukevasti menossa pudotuspeleihin, mutta sijalla seitsemän olevalla Pelicansilla on takana potentiaalisia uhkaajia. HIFK on vain pisteen päässä, Ilves kahden pisteen päässä ja HPK viiden pisteen päässä. Pelicansilla on kuitenkin siinä mielessä vahva tilanne, että HIFK ja HPK ovat vastakkain viimeisellä kierroksella. Pelicans siis on menossa kymmenen joukkoon, mutta vastaan saattaa tulla vielä mikä tahansa mainitusta kolmikosta tai kuudennesta paikasta taisteleva Blues tai Jokerit.

Kiinnitä katseesi: Tiistaina päättyy suurella todennäköisyydellä yksi aikakausi, kun Fredrik Norrena torjuu kiekkoja todennäköisesti viimeistä kertaa TPS:n kotiottelussa. Huikean uran pelanneelle Norrenalle olisi suonut komeamman päätöksen uralle. Tämä kausi ei kuitenkaan vie loistoa Norrenan komeasta urasta. Vielä 40-vuotiaana mies oli Liigatason torjuja.

Kokoonpanot: TPS jatkaa viime ajoilta tutuilla kokoonpanoilla. Loukkaantuneena ovat yhä Markus Seikola, Markus Palmroth ja Tadas Kumeliauskas. Pelicans-otteluun TPS saa jälleen täyden kokoonpanon, kun kautensa viikonloppuna päättäneistä A-junioreista napataan jälleen täydennystä.

Lahtelaisilta puuttuu tiistaina miehistöstään Tuomas Santavuori, Markus Pöyhönen ja Pavel Rosa.

Sanottua: – Olettaisin Norrenan uran loppuvan tähän kauteen, koska hänen piti lopettaa jo ennen tätä kautta. Pelilliseesti hän on kuitenkin edelleen sillä tasolla, ettei lopettaa tarvitsisi, tuumi Miika Elomo kauden viimeisen kotipelin alla.

Erikoista: TPS:n lopullinen sijoitus tällä ja viime kaudella on ollut 13. Se jättää paljon jälkipyykkiä pestäväksi. Mestaruuskauden jälkeen Palloseuran sijoitukset ovat olleet surullisia. 13, 10, 13, 13 on lukusarja, joka ei jätä juuri selitettävää.

Veikkaus: Pelicans on latautuneempi. Sijoituksista taisteleva joukkue nappaa pisteet mukaansa.

Aamuset – Ilkka Lappi

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: