3497 / Kuvaaja: Jane Iltanen / Päivämäärä: 04.02.2017 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa TPS-JYP klo 16. / Sijainti: Turkuhalli
KUVA.: 0-3 maali , JYP 14 Suomela Antti, 32 Turkulainen Jerry, 22 Tavi janne,  TPS 12 Spina Dave , 22 Ahtola Jerry

JYP teki liigahistoriaa TPS:n kustannuksella

4.2.2017 - 18:41 Tagit:, , , , , ,

TPS–JYP 1-5

Olipa ottelu.

TPS oli lauantaina JYPiä vastaan jo avauserän puolivälin jälkeen kolmen maalin takaa-ajoasemassa, eikä onnistunut toisen erän hurjasta taistelustaan huolimatta enää tavoittamaan jyväskyläläisiä.

Jasper Lindsten antoi osumallaan TPS:lle vielä hivenen toivoa, mutta JYPin Juha-Pekka Hytönen ratkaisi käytännössä ottelun päätöserän alun ylivoimaosumallaan.

– Teimme ottelun alussa kolme virhettä – ja JYP teki niistä kaikista maalin. Sen jälkeen oli aika vaikea jatkaa peliä, TPS-kapteeni Tomi Kallio sanoi.

– Meiltä on bensa täysin loppu. Jos totta puhun, oli ihme, että otimme viikon kahdesta ensimmäisestä ottelusta kuusi pistettä.

JYP teki Turun lauantai-illassa liigahistoriaa, kun se voitti yhdeksännen peräkkäisen vierasottelunsa. Yksikään joukkue ei aikaisemmin ole pystynyt samaan.

JYP sai lauantain otteluun salama-alun, kun Jani Tuppurainen, Anssi Löfman ja Antti Suomela veivät jyväskyläläiset kolmen maalin johtoon jo 11 peliminuutin jälkeen.

– Puhuimme otteluun valmistautumisen tärkeydestä, mutta meillä se jäi puheen asteelle. Peli ratkesi ensimmäisen kympin aikana, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

TPS sai hivenen toivoa vain pari minuuttia JYPin kolmannen jälkeen, kun Lindsten sytytti röyhkeällä nousullaan ja Juho Olkinuoran patjoista sisään lyömällä osumallaan TPS:n taisteluun. Sen jälkeen TPS ajoi toisen erän ajan vimmatusti JYPiä takaa – siinä onnistumatta.

TPS:n armoton taistelu – ja pelin luonteeseen kenties liian tiukka tuomarilinja – pitivät huolen siitä, että ottelun tunnetaso nousi toisessa erässä taivaisiin. TPS meni tilanteisiin täysillä ja sai palkinnoksi kaksi hyökkäyspään jäähyä, mutta ei maalia.

– Meidän olisi pitänyt päästä toisessa erässä lähemmäs, mutta emme onnistuneet. Alun passiivisuus kostautui heikossa ylivoimassa ja maalintekopelissä, Selin mietti.

TPS:n takaa-ajon voimasta omaa kieltään kertoo se, että Palloseura voitti toisen erän laukaukset 20–7. Kaukana ei kyllä ollut JYPin lisäosumakaan, mutta Jerry Ahtola pelasti maalin tyhjän etukulman viime hetkellä.

Päätöserässä Hytönen ratkaisi pelin lopullisesti ja Löfman niittasi loppunumerot tyhjään TPS-maaliin.

TPS sai ennen ottelun alkua jobinpostia, kun selvisi, että Vaasassa torstaina loukkaantunut Ilkka Pikkarainen joutuu olemaan loppukauden sivussa. Pikkarainen väänsi polvensa tilanteessa, jossa ei ollut kontaktia, ja joutui 6–9 kuukauden sairaslomalle.

Pikkarainen ehti ennen loukkaantumistaan tehdä tällä kaudella 45 ottelussa tehot 11+14. Pikkaraisen loukkaantuminen lisää entisestään TPS:n tarvetta hankkia hyökkäyspäähänsä vahvistuksia ennen siirtoajan sulkeutumista kuun puolivälissä.

TPS pelaa ensi viikolla kaksi vierasottelua; ensin keskiviikkona Kouvolassa KooKoo:n vieraana ja sitten perjantaina Porissa Ässiä vastaan.

– Onneksi tiedossa on jatkossa kahden pelin viikkoja. Olemme vetäneet joulukuun lopusta alkaen niin kovalla tahdilla, että tarvitsemme nyt vähän lepoa, Kallio sanoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: