LKS 20161123 Jääkiekkoseura TPS:n logo kuvattuna Liigan kauden 2016/2017 avaustilaisuudessa Tampereella 13. syyskuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Juolevin tehoilta takasi TPS:n voiton

24.10.2017 - 22:06 Tagit:,

TPS kaatoi tiistaina runsasmaalisessa kamppailussa Jukurit maalein 5-4. Valokeilaan nousi nuori Olli Juolevi, joka iski kolme ensimmäistä liigapistettään.

Ottelu oli vauhtia täynnä, sillä osumia nähtiin peräti yhdeksän. TPS oli avauserän jälkeen pahasti alakynnessä, sillä Jukurit johti peliä ensimmäiselle tauolle mentäessä jo 3-0.

Turkulaiset nousivat kuitenkin alhosta aina voittoon saakka.

– Tämä oli hieno taistelu ja voitto. Jaksoimme jauhaa peliä ja pääsimme hallituilla siirroilla kaverin alueelle, päävalmentaja Kalle Kaskinen analysoi.

Turkulaisten sankari oli nuori Olli Juolevi, joka viimeisteli peräti kolme tehopistettä. Puolustaja syötti TPS:n kaksi ensimmäistä kavennusta, ja vierailijoiden kolmas maali syntyi Vancouver Canucksin varauksen rannelaukauksesta.

Tehopisteet olivat Juolevin kauden ja liigauran ensimmäiset.

– Maalit ja syötöt ovat Ollin vahvuus. Hän näkee pelin hyvin ja tekee paineen alla tärkeitä siirtoja.

– Olli on hyvä pakki meille. Me autamme häntä ja hän meitä, Kaskinen kehui.

TPS sai saavillisen kylmää vettä niskaansa ensimmäisessä erässä. Kotijoukkue Jukurit siirtyi johtoon jo kahden minuutin peliajan jälkeen, kun Janne Ritamäki ohjasi Samuli Piipposen kudin Oskari Setäsen selän taakse.

Turkulaisten oli vaikeaa päästä avauserässä maalipaikoille. 11 minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 3-0 isännille.

– Teemamme otteluun oli, ettei lopputuloksesta pidä huolehtia. Tärkeintä oli keskittyminen ja hyvä työmäärä.

– En silti olettanut, että lukemat olisivat olleet meille 0-3, Kaskinen sanoi.

Vahva toinen erä oli kuitenkin TPS:n voiton tae. Joukkue iski reiluun minuuttiin kaksi osumaa: ensin Petrus Palmu (1+1) löi kiekon sisään nollakulmasta, ja vyörytystä jatkoi miltei tyhjään maaliin kiekon laittanut Teemu Väyrynen.

Mikkeliläiset lisäsivät johtoaan vielä yhdellä maalilla, mutta Juolevi toi pelin pian 3-4-lukemiin.

Kotijoukkue aloitti tiistaina röyhkeästi ja käänsi peliä Setäsen vartioimalle maalille. Jukureiden viimeistelyteho oli ensimmäisessä erässä kohdillaan, sillä Setänen torjui neljästi, mutta kolme kutia päätyi verkkoon asti.

Mikkeliläisvahti Sami Rajaniemi joutui kuitenkin virkaveljeään kovemmalle, sillä torjuntoja kertyi 24 Setäsen neljäätoista vastaan. TPS myös laukoi paljon, sillä vetoja kertyi peräti 48 – kaksikymmentä kutia kotijoukkuetta enemmän.

– Työ täytyy tehdä joka perhanan ilta hyvin. Minua melkein ärsyttääkin puhe siitä, kuka on sarjakärjessä tai kova. Aina täytyy tapella voitosta, Kaskinen alleviivasi.

Turkulaisten valttikortti oli lopulta vahva erikoistilannepelaaminen. Vierailijat pääsivät ensin ylivoimalle, kun tilanne oli kutkuttavasti 4-3. Mikkeliläisjäähyä oli ainoastaan kaksi sekuntia jäljellä, kun Elmeri Eronen tasoitti pelin viivavedollaan.

Osuma oli puolustajan kauden ensimmäinen.

Erikoistilannepelaaminen ratkaisi lopulta koko ottelun. Seuraavaa ylivoimaa ehti kulua vain 14 sekuntia, ennen kun Ilkka Heikkinen (1+1) pommitti kiekon keskustasta maalin perukoille.

– Hienoa, että ylivoima kulkee nyt. Meillä on ollut sen kanssa hieman vaikeuksia, vaikka olemmekin siinä tilastossa kärkisijoilla, Kaskinen tuumi.

Jukurit haki viime minuuteilla raivokkaasti tasoitusta, mutta tuloksetta. Turkulaiset veivät lopulta pisteet maalein 5-4.

– Saimme paikkoja riittävästi, ja välillä kiekko meni maaliin pomppujenkin kautta. Kova 60-minuuttinen, Kaskinen tiivisti.

TPS pelaa seuraavan kerran torstaina, kun joukkue kohtaa Porissa Ässät.

Anni Saarela

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: