LKS 20161123 Jääkiekkoseura TPS:n logo kuvattuna Liigan kauden 2016/2017 avaustilaisuudessa Tampereella 13. syyskuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Juolevi valitsi Tepsin

4.10.2017 - 12:20 Tagit:, , , , , ,

TPS saa takalinjoilleen nuoren vahvistuksen, kun Olli Juolevi liittyy loppukaudeksi joukkueeseen. 19-vuotias Juolevi jäi ilman pelipaikkaa Vancouver Canucksissa ja NHL-seura päätti lähettää hänet Tepsiin kehittymään.

Canucks varasi Juolevin kesällä 2016 ensimmäisenä puolustajana, varausnumerolla viisi. Juolevi voitti nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2016 ja oli 20-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni vuonna 2017.

– Täytyy olla tyytyväinen, että Juolevi valitsi meidät. Vaihtoehtoja oli ymmärtääkseni monia muitakin, Suomessa ja ulkomailla. Tämä kertoo meidän nykyisestä tekemisestä paljon, TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki sanoi.

– Aika harva suomalainen pelaaja varataan viidentenä NHL:ään. Juolevi on nuori hyvä puolustaja, mutta hänellä on paljon töitä edessä. Joka tapauksessa hän on erittäin lahjakas kaveri ja mielenkiintoinen nimi.

Juolevi pelasi kaksi viime kautta OHL:n London Knightsissa. Viime kaudella hän teki 58 runkosarjan ottelussa puolustajalle hyvät tehot 10+32=42.

Siirtoa Tepsiin edesauttoi se, että TPS-valmentaja Sami Salo pelasi Vancouver Canucksissa lähes kymmenen kautta. Viime kesänä hän kävi Canucksin harjoitusleirillä vierailevana valmentajana. TPS:lla on riveissään myös toinen Canucksin varaama pelaaja, Petrus Palmu.

Juolevin tulo sopii TPS:lle paremmin kuin hyvin, sillä sen pakkikalusto harveni viime viikolla yhdellä, kun Miro Keskitalo ja TPS purkivat sopimuksensa yhteisymmärryksessä.

Niittymäen mukaan siirroilla ei kuitenkaan ole suoranaista tekemistä toistensa kanssa.

– Ei Keskitalon lähdöllä ja Juolevin tulolla ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Keskitalo jäi meillä vähälle peliajalle ja hänen kehityksensä kannalta oli parempi hakea enemmän peliaikaa muualta, Niittymäki sanoi.

Juolevi saapuu Suomeen keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Turussa hänen pitäisi olla perjantaina. Juolevi tuskin pelaa vielä lauantaina, kun TPS kohtaa Turkuhallissa KalPan.

– Täytyy katsoa, onko järkevää edes miettiä Juolevin peluuttamista lauantaina, kun hänellä ei ole alla yhteisiä treenejä joukkueen kanssa ja aikaerorasitus painaa päälle. Pakkitilanteemme on hyvä, eikä ole mitään syytä kiirehtiä – ainakaan, jos Kouvolassa ei torstaina tule loukkaantumisia, Niittymäki sanoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: