1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Jos tämä olisi meidän kevät

13.3.2017 - 23:58 Tagit:, , , , , , , ,

Niinhän siinä lopulta kävi, että TPS sijoittui runkosarjassa toiseksi. Se on sen paras sijoitus sitten kauden 2003-2004. Viisi viimeistä ottelua tuotti mustavalkoiselle vyörylle 11 pistettä. Nuo pisteet petaavat keväälle niin makeat asetelmat, että ajatukset hiipivät jo väkisinkin menestystä kohti… Toivottavasti pelaajat suhtautuvat tilanteeseen maltillisemmin, kuin sivullekirjoittanut.

10709 katsojaa näki edellisviikon lauantaina sellaisen kiekkonäytelmän, jollaista ei Turussa ole vuosikausiin nähty. Patrik Virta räjäytti Gatorade-Centerin yleisön sellaisen huutoon jokunen minuutti ennen loppua, että jo seuraavana aamuna olisi ehkä ollut hyvä varata aikaa korvalääkärille. Jatkoaikavoitto Oulusta, kolmen pisteen reissu Lappeenrantaan pelaamaan paria liigatason pelaajaa vastaan ja maanantai-ilta Artukaisissa Ässiä vastaan maistuivat myös mieluisilta. Myös noin 6700 katsojaa maanantaina oli hieno osoitus siitä, että turkulaisyleisö ei uskaltanut enää upean Tappara-ottelun jälkeen jäädä kotiin, ettei missaisi mitään. Ässät-pelin aikana rukoilua esitettiin myös Mikkelin suuntaan, jossa toivottiin Pelicansin voittoa. Kantaaottamatta siihen onko mitään suurempaa olemassa, rukouksiin kuitenkin vastattiin.

Pussinokkien voitolla TPS vältti Pelicansin kohtaamisen puolivälierissä. Lahtelaiset ovat ainoa joukkue, jota TPS ei tällä kaudella runkosarjassa pystynyt voittamaan. Viiden viimeisen runkosarjaottelun ainoa tappiokin tuli tätä Pelicanidae-heimoon kuuluvaa joukkuetta vastaan. Nyt todennäköisin vastustaja on Ässät, jota vastaan TPS voitti runkosarjassa viisi ottelua ja hävisi yhden. Kuulostaa paremmalta, eikö?

Kun ajatellaan pidemmän päälle, kakkostilan merkitys vain ja ainoastaan korostuu. Nyt mahdollisessa välierävaiheessa vastaan asettuisikin kevään suorastaan lentäneen JYP:in sijasta KalPa, jonka ainakin henkilökohtaisesti koen olevan pienempi este (tietysti silti erittäin haastava), kuin JYP. Vanha sanonta “kaikki pitää voittaa, jos haluaa nostaa kannua” ei todellakaan pidä paikkansa. Pitää voittaa vain ne, jotka asettuvat vastaan.

Kakkossija takasi paikan myös ensi kauden tiivistyneeseen Champions Hockey Leagueen. Turnauksen tärkeydestä voidaan olla montaa mieltä, mutta varsinkin ennen Liiga-kauden alkua kovatasoiset kansainväliset pelit palvelevat joukkuetta. Esimerkiksi TPS-Frölunda ottelu valmistaa varmasti enemmän, kuin aamuinen TPS-Ässät Pitsiturnauksessa (anteeksi Rauma).

Vielä ei Playoff-vastustajaa tiedetä varmaksi, mutta ainakin ennusmerkit ovat kovat siihen, että tämä kevät voi Turussa jatkua pitkään. 12 voittoa vielä ja sitten jatkuu kiekkojuhlat vielä pitkälle kesäänkin. Jos tämä olisi meidän kevät…

Arttu Rantanen

Kirjoittaja: Arttu Rantanen
Jaa: