1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Jos, jos ja jos

11.2.2017 - 11:25 Tagit:, , ,

Aikaisemmin Liigan runkosarjan aikana olin sitä mieltä, että paniikkinappulaa ei tarvitse painaa heti kun kertyy muutamia tappiota. Tämän hetken TPS ei kuitenkaan juuri nyt herätä kovinkaan levollisia tunteita menestyshaaveiden osalta. Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet melkoista vuoristorataa ja tuottaneet kolme ohipeliä kuuteen otteluun.

Kahden viikon takainen vierasvoitto Lukosta oli suvereeni esitys, mutta sen jälkeen jotain tuntuu tapahtuneen. Odottaako joukkue jo henkisesti pudotuspelejä? Ilkka Pikkaraisen ilkeä loukkaantuminen ei voi olla näkymättä eikä Dave Spinankaan tilanteesta ole vielä selvyyttä.

Seuran taholta ilmoitettu “seurataan päivä kerrallaan” tuo ikävällä tavalla mieleen Lauri Tukosen toipumisajan, jolloin päiviä sitten kertyikin rutkasti. Kahden runkolaiturin puuttuminen tekee ison loven TPS:n hyökkäykseen, jos aukkoja ei tilkitä. Jos Spinan vamma on odotettua pahempi, puolivälierien alkuun on vielä kuitenkin jäljellä yli 5 viikkoa.

Viimeisimmän tiedon mukaan TPS etsii sekä sentteriä että laituria, mutta aikaa on vain 4 päivää ennen siirtorajaa. Aikaisemmin puhuttiin puolustajankin hankkimisesta, mutta nimiä ei ole noussut edes huhuasteelle.

Onneksi TPS saa ladata akkuja seuraavan viikon ennen IFK-kotiottelua. Paljon osuvampaan paikkaan maajoukkuetauko ei olisi voinut tulla. IFK:n jälkeen vastassa on Pelicans kotona ja JYP vieraissa. Nämä kolme ottelua antavat paljon osviittaa siitä, missä mennään. Ässiä vastaan esitetty taso ei tule missään nimessä riittämään yhteenkään pisteeseen näistä.

TPS pystyy saamaan kasaan kaksi hyökkäysketjua, jotka kestävät vertailun minkä tahansa pudotuspelijoukkueiden kanssa. Viimeistely tosin on viime aikoina sakannut aiemmin siinä onnistuneilla pelaajilla.

Mielestäni ongelmat alkavat kuitenkin kolmos- ja nelosketjujen kanssa. Niihin ei välttämättä ole tarjolla tarpeeksi pelaajia, jotka kykenisivät pelaamaan joka ilta Liigatason kiekkoa. Joskus väläytellään, mutta suoritustaso ei ole vielä pysyvää.

Positiivisiakin elementtejä toki on. Patrik Virta on keksitty asettaa ylivoimaan maalin eteen tempomaan kiekkoja onetimerillä yläpesiin. Toistaiseksi tämä kuvio on toiminut tehokkaasti.

Tällä haavaa TPS:n sijoitus näyttää turvallisen tuntuiselta ja mitä todennäköisimmin onkin joko 2. tai 3. On syytä muistaa, että JYP on jo aikoja sitten painanut kaasun pohjaan ja pyrkii varmasti rinnalle ja ohi viimeisen 10 ottelun aikana, jos TPS jatkaa ohipeliensä sarjaa. JYP:lla on 15 viimeisestä ottelusta 13 voittoa eikä jyväskyläläisiä tunnu pysäyttävän mikään. Jos sen tahti jatkuu samanlaisena, TPS:lle ei välttämättä riitä edes koko kauden keskiarvo, 1,94 pistettä per ottelu, JYP:n takana pitämiseen.

TPS:n loppuohjelma ei sekään ole helpoimmasta päästä. Kotona HIFK, Pelicans, Tappara, Ässät ja vieraissa Kärpät, JYP, Ilves, Saipa, Pelicans, HPK. Näistä pitäisi siis raapia kasaan ainakin se 5 voittoa. Ei tässä helpolla päästä.

JANNE SUNDELIN

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: