LKS 20170627 LKS 20161118 - WINDSOR, ON - NOVEMBER 17: Forward Petrus Palmu #25 of the Owen Sound Attack celebrates his game-winning overtime goal against the Windsor Spitfires to make it 3-2 for Owen Sound on November 17, 2016 at the WFCU Centre in Windsor, Ontario, Canada. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Dennis Pajot

Joensuulainen juniorityö sai varaustilaisuudesta jättipotin – “Vetää melkein sanattomaksi”

28.6.2017 - 3:00 Tagit:, , , , , ,

NHL:n varaustilaisuus oli erityisen suuri menestys joensuulaislähtöisille pelaajille. Urho Vaakanainen, Eemeli Räsänen, Petrus Palmu ja Ville Räsänen kuulivat kukin vuorollaan nimensä huudettavan.

Juniori-Jokipoikien toiminnanjohtaja Jarmo Mustonen on asiasta syystäkin innoissaan. Aikaisempina vuosina joensuulaisseurasta lähtöisin olevia pelaajia on varattu yhteensä kaksi.

– Tämä on niin mahtava juttu, että vetää melkein sanattomaksi. Odotuksia oli, mutta ne ylittyivät kaikki. Tämä antaa seuralle buustia, Mustonen hykertelee.

Aiemmat NHL:ään varatut Jokipoikien kasvatit ovat ensi kaudeksi Toronton kanssa sopimuksen solminut Miro Aaltonen sekä pitkän päivätyön seurassa peliuran jälkeenkin tehnyt Markku Kyllönen.

– Perusasiat on tehty jo pikkujunnuista asti hyvin. Valmennus on meillä vaativaa, mutta reilua. Näillä nyt varatuilla pojilla on laaja urheilutausta: he ovat pelanneet muun muassa jalkapalloa ja pesäpalloa, Mustonen arvioi.

Jokipoikien edustusjoukkue on pelannut Mestistä yhtäjaksoisesti vuodesta 2004 lähtien yhtä kautta lukuun ottamatta. Seuran A-juniorit putosivat nuorten SM-liigasta kauden 2014–15 päätteeksi.

Nyt varatuista joensuulaispelaajista Vaakanainen, Palmu ja Eemeli Räsänen ovat siirtyneet liigaorganisaatioihin jo varhaisessa vaiheessa. Mustonen ei näe sitä Jokipoikien kannalta ongelmana.

– Ei tuollaisia lahjakkuuksia voi täällä väkisin pitää. Heidän lähtönsä kuvastaa juuri sitä, että teemme perusasiat hyvin. Se pitää ottaa positiivisesti.

STT–JUSSI VAINIKKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: