LKS 20171125 Jere Lehtisen pitkäaikainen NHL-seura Dallas Stars on nostanut suomalaisjääkiekkoilijan paidan pelihallinsa kattoon. Lehtisen pelinumero 26 on viides Dallasin jäädyttämä numero. Paita nostettiin Dallas-Calgary -ottelun yhteydessä Dallasissa perjantai-iltana 24. marraskuuta 2017. 
kuva: Dallas Stars LEHTIKUVA / HANDOUT / DALLAS STARS

Jere Lehtisen paita nousi Dallasin hallin kattoon

25.11.2017 - 11:31 Tagit:, , ,

Jere Lehtisen pitkäaikainen NHL-seura Dallas Stars on nostanut suomalaisjääkiekkoilijan paidan pelihallinsa kattoon. Lehtisen pelinumero 26 on viides Dallasin jäädyttämä numero.

Paita nostettiin Dallas–Calgary-ottelun yhteydessä. Tilaisuutta seuraamassa Dallasin kotihallissa olivat muun muassa Lehtisen vaimo ja lapset.

– Olen todella iloinen, että he olivat paikalla. He tekivät niin paljon uhrauksia, jotta pystyin tavoittelemaan unelmaani, Lehtinen kommentoi Dallas Morning News -lehdelle.

Lehtinen, 44, aloitti Pohjois-Amerikassa kaudella 1995–96. Yhteensä 14 kautta NHL:ssä pelanneen Lehtisen uraan kuului 875 runkosarjaottelua ja 108 pudotuspeliä.

Uran kirkkaimpana kruununa on Stanley Cupin mestaruus vuodelta 1999 Dallasin riveissä. NHL-uransa aikana Lehtinen palkittiin kolme kertaa parhaan puolustavan hyökkääjän Selke Trophylla.

Lehtinen tunnetaan myös pitkän linjan maajoukkuepelaajana. Hänen palkintokaapistaan löytyy muun muassa yksi olympiahopea ja kolme -pronssia.

Lisäksi Lehtisellä on neljä MM-mitalia ja yksi hopeamitali World Cupista. Lehtinen oli voittamassa maailmanmestaruutta vuonna 1995. Loput MM-mitalit ovat hopeisia.

Lehtinen on neljäs suomalaispelaaja, jonka pelipaita on nostettu NHL-hallin kattoon. Ensimmäisenä suomalaisena kunnian sai Jari Kurri (numero 17) Edmonton Oilersin kotihallissa. Toisena vuorossa oli Teppo Numminen (27) Arizona Coyotesin kotihallissa ja kolmantena Teemu Selänne (8) Anaheimissa.

Kehuja Peltoselta ja Laineelta

Juhlallisuuksissa nähtiin myös Lehtisen maajoukkueajan pelikaverit Ville Peltonen ja Saku Koivu.

– Jere oli luotettavin hyökkääjä kaikissa joukkueissa. Hän oli aikaansa edellä, Peltonen kehui STT:lle puhelimessa.
Lehtinen ja Peltonen tutustuivat jo kiekkojunioreina vastustajina, sittemmin pelikavereina lukuisissa maajoukkueissa ja vastustajina NHL:ssä. Lisäksi heillä oli yhteinen pelaaja-agentti, nykyään jo edesmennyt Don Baizley.

Myös Winnipegin suomalaistähti Patrik Laine kehui Lehtistä.

– Onhan se aina uskomatonta, jos paita jäädytetään ja numero nostetaan kattoon. Varsinkin täällä NHL:ssä, ja jos se tapahtuu vielä suomalaiselle. Jere pelasi uskomattoman uran ja on muutoinkin huippukaveri, Laine sanoi.

STT–TOMI SIREN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: