1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Jäkis vai lätkä?

18.3.2017 - 22:27 Tagit:, , , , , ,

Jäkis vai lätkä? Piispan- vai berliininmunkki? Räpsä vai rällä? Raitsikka vai spora? TPS vai HIFK?

Kahden suuren Liigajoukkueen kaksintaistelu on jälleen totta. Jos vuoden 2009 säälejä ei lasketa, edellinen näiden joukkueiden kunnon pudotuspelisarja nähtiin vuonna 2000, jolloin TPS eteni finaaliin voitoin 3-1.

Runkosarjassa TPS vei keskinäisten neljän ottelun pisteet 9-3 ja maalit 14-7, mutta näillä ei ole enää mitään merkitystä. HIFK:n lähes katastrofaalisen heikko runkosarja odotuksiin nähden voikin jäädä vain pelkäksi pahaksi uneksi, mikäli paikka semifinaaleissa heltiää.

Voimasuhteet ovat mielestäni tasoittuneet radikaalisti sitten viime Turun ottelun, jossa HIFK ei saanut itsestään läheskään parasta irti. Silloin vielä luultiin, että Curtis Hamilton vahvistaisi TPS:aa loppukauden ajan, mutta ei sitten vahvistakaan. HIFK:lla taas sairaslista näytti pitkin runkosarjaa karmaisevalta, mutta pudotuspelien alkaessa jalkeilla onkin miltei paras kokoonpano, jolle veikattiin runkosarjan kärkisijoituksia.

Hamiltonin ohella TPS:lta puuttunee runkosarjan eniten rikottu pelaaja Dave Spina, joka saattaa toista kertaa peräkkäin joutua seuraamaan playoffit popparikatsomosta. Helmikuun alkupuolella tullut tärsky nenään onkin osoittautunut paljon odotettua ikävämmäksi enkä olisi kummastunut, jos Spinaa ei enää nähtäisi TPS-paidassa tänä keväänä. Jani Forsströminkään pelikunnosta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Minusta TPS ei ole millään muotoa ennakkosuosikki puolivälieräsarjassa, sillä katson HIFK:lla olevan jopa hienoisen materiaaliedun nykyisiä rostereita vertailtaessa. Puntit ovat aika lailla juuri nyt tasan. Tilanne olisi ollut aivan eri, jos TPS:lla olisi ollut heittää askiin uusi sentteri,  Ilkka Pikkarainen/korvaaja Hamilton tai Dave Spina. Nyt ei ole.

Sankarin viittaa on siis tarjolla uusille ratkaisijoille. Kukaan tuskin odotti keväällä 2010, että nelosketju Antti Erkinjuntti-Marko VirtalaJarkko Hattunen takoo pudotuspeleissä yhteensä 25  (10+15) tehopistettä. Jotain vastaavaa saisi tänä keväänäkin tapahtua.

Valtaosa TPS:n nuorista hyökkääjistä ei ole liiemmin pisteillä herkutellut, mutta joukkue oli silti Liigan toinen. Tämä kertoo siitä, että ainakin runkosarjassa rooli oli oikea ja tehoja saatiin tarpeeksi tuloksentekoyksiköiltä. Nyt tolpat voisivat viimeinkin kolista verkkoon päin.

Yleisen mielenkiinnon kannalta HIFK onkin varmasti unelmavastustaja, kun Jokerit ei enää ole mahdollinen kohdattava. Vähintään yksi katsomonosa hehkuukin mitä luultavimmin täysin punaisena Gatorade Centerissä, eikä kyse ole tyhjistä penkeistä. Jopa täysi halli on nyt mahdollinen, mikä paikkaa mukavasti TPS:n kassaa. Runkosarjassa kävi hieman vähemmin yleisöä kuin mitä toivottiin, mutta lisäystä oli kuitenkin viime kauteen verrattuna. Puolivälierien tuotot jäävät vielä seuralle, joten sievoinen potti on tulossa.

Jos helsinkiläisfanien suuntaan saa lähettää terveisiä, niin kolikkojen paikka on lompakossa, ei jäällä. Ostakaa pennosillanne vaikka bisseä. En tiedä, onko rahojen viskaaminen jäälle jokin perverssi itäsuomalainen fetissi, mutta jostain syystä Turussa on aina löytynyt kaukaloon kuulumatonta tavaraa vastustajan ollessa Jokerit tai HIFK.

JANNE SUNDELIN

 

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: