kiekko kuvitus

Jääkiekon Suomen Cup tekee paluun syksyllä

7.6.2017 - 21:17 Tagit:,

Jääkiekon Suomen Cup tekee paluun kotimaiseen kiekkokalenteriin ensi syksynä, kertoo Jääkiekkoliitto. Suomen Cupia on aiemmin pelattu vuosina 1955–58 ja 1964–71.

Cup-kilpailuun ovat ilmoittautuneet mukaan kaikki Mestistä ja Suomi-sarjaa pelaavat seurat sekä kaikkiaan 27 kakkosdivisioonaseuraa eli yhteensä 54 joukkuetta.

Jääkiekon Sarjaseurat ry:n puheenjohtajan Tuomas Haanpään mukaan Cupin tarkoituksena on lisätä yhteisöllisyyttä ja tarjota alempien sarjojen seuraajille elämyksiä. Samalla Jääkiekkoliiton sarjojen tunnettavuutta pyritään parantamaan.

Cup pelataan ennen sarjakauden alkua perjantaisin 11. elokuuta alkaen. Finaali on määrä kiekkoilla 22. syyskuuta. Suomi-sarjan joukkueet aloittavat pelit toiselta kierrokselta. Kolmannella kierroksella mukaan tulevat 12 Mestis-joukkuetta.

Näin pelataan jääkiekon Suomen Cupissa

– Pelit pelataan perjantaisin alkaen 11. elokuuta.
– Loppuottelu kiekkoillaan 22. syyskuuta.
– 1. kierrokselle arvotaan osa kakkosdivisioonan seuroista pelaamaan siten, että seuraavalle kierrokselle syntyy 20 otteluparia.
– Suomi-sarjan joukkueet aloittavat pelit 2. kierrokselta.
– 2. kierroksen voittajat jatkavat 3. kierrokselle, jolloin mukaan tulevat 12 Mestis-joukkuetta.
– 3. kierroksella on 16 otteluparia, joista voittajat jatkavat seuraavalle kierrokselle. Myös seuraavat kierrokset pelataan yhden ottelun voitosta.
– Otteluparien arvonta ensimmäisille kierroksille perustui maantieteelliseen jakoon, myös muille kierroksille otteluparit arvotaan. Mestis-joukkueet pelaavat ensimmäiset ottelunsa vieraskentällä.
– Cupiin ovat ilmoittautuneet mukaan kaikki Mestistä ja Suomi-sarjaa pelaavat seurat sekä 27 kakkosdivisioonaseuraa eli yhteensä 54 joukkuetta.

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: