1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Ja vaikea viikosta tulikin

7.1.2018 - 12:11 Tagit:, , , , , ,

Runkosarjan haastavin viikko osoittautui juuri niin pahaksi kuin etukäteen pelättiin. Vierasotteluissa Liigan parhaimpia kotijoukkueita vastaan turpaan, mutta kotona Tappara kaatui komeasti. Härkäviikko näytti kuitenkin sen, että pelillisesti TPS pärjää tasapäisesti Liigan parhaimpienkin joukkueiden kanssa.

Jälkiviisaus on aina helppoa, mutta kahden minuutin pätkä viisi vastaan kolme-ylivoimaa oli eilisen ottelun selvä kulminaatiopiste. Tässäkin Kärppäkapteeni Lasse Kukkonen osoitti tiukkojen pelien härskin kokemuksensa. Kukkonen pelasi heti ylivoiman alkuun itsensä ja Eric Perrinin väkivaltaisuusjäähylle nappaamalla kanadalaisen tuttuun Kukkosniskalenkkiin. Samalla lähti iso osa TPS:n ylivoimaosaamista istunnolle.

Ja härski oli jälleen kerran oululaisyleisökin, vaikkeivät televisiokuvan perusteella kaikki jaksaneet pysytellä katsomossa hereillä edes kiihkeässä kärkikamppailussa. Eräs pitkän linjan TPS-kannattaja totesikin osuvasti, että jos OPS:lla olisi faneja, he olisivat kuten Kärppäfanit.

Ei taida Kauko Röyhkän kuuluisa hitti sekään hirveän väärässä olla. Raksilan yleisön seuraamisesta saisi myös upean tositvohjelman. MTV3:n Putouksesta on viime vuosina tuntunut puuttuvan tuoreita ideoita, ja näyttelijät voisivatkin mennä Kärppien kotiotteluihin nappaamaan vaikutteita sketsihahmoihinsa.

HIFK-tappio oli TPS:n heikoin esitys ja aikamoinen mörkö Selinin IFK tuntuu nykyTPS:lle olevan. On ihmeellistä, että Kärppiä ja Tapparaa vastaan 5vs5-pelissä maalipaikkoja pystytään luomaan runsaasti, mutta puolustuksensa kanssa kamppaillutta HIFK:ta vastaan taas sitten ei.

On ilahduttavaa, että TPS tuntuu yltävän tällä kaudella parhaimpaansa juuri hallitsevaa mestaria vastaan. Yhdessäkään näistä koitoksista ei Palloseuran esityksestä ole löytynyt pahemmin jossiteltavaa. Jos Tappara sytyttää TPS:n, sama tuntuu pätevän Kärppien kohdalla, kun vastassa on TPS.

Kun TPS on kyennyt kuluvalla kaudella selättämään juhlapelipeikkojaan, yksi vastaava olisi vielä edessä. Kun TPS kohtaa seuraavan kerran Kärpät Turussa kuukauden päästä, kyseessä on risteilyä edeltävä ottelu. Nämä ollaan hävitty nyt ainakin neljästi peräkkäin (2014-2017). Tähän kohtaan sopisi vallan hyvin perinteen katkaisu.

Ensi viikolla miehistöönkin on tulossa täydennystä, kun Olli Juolevi ja Markus Nurmi palannevat pelaavaan kokoonpanoon. On TPS:n onni, ettei nuorukaisten maajoukkuepesti heikentänyt asemia sarjataulukossa, mutta kuukauden poissaolo Liigapeleistä kesken kauden edustustehtävien takia alkaa tuntua jo hieman kohtuuttomalta. Myös Henrik Tallinderin pitäisi viimein olla pelikuntoinen.

Poissaolijoiden paluu avaa lisäksi uusia vaihtoehtoja. Kun Hannu Kuru poistui lauantain lämmittelystä tuskaisena pukukoppiin, samalla saatiin taas lovi johtaviin alivoimapelaajiin. Myös Nurmi ja Tallinder kuuluvat TPS:n vakiojäähyjentappajiin. Tämä johti taas siihen, että Tomi Kallio ja Eric Perrinkin nähtiin Oulussa yllättävän usein tappamassa heppoisin perustein tuomittuja rangaistuksia.

Kun konkareille kertyy huippuotteluissa muutenkin reippaasti peliaikaa ja vastuuta, jostain pitäisi karsia.  Kolmannessa erässä vauhti alkoi selvästi jo hiipua, mikä ei ole mikään ihme, kun miettii millä intensiteetillä Kalliokin veti viisi edellistä erää. Mutta keväällä muutkin kuin TPS pelaavat peräkkäisinä päivinä huippuotteluita.

JANNE SUNDELIN

 

 

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: