leksa

Hyvä Roope !

25.3.2018 - 11:02

Hyvä Roope!

Kaikui lauantaiehtoolla monta kertaa – eikä syyttä: Roope Ankalle eivät huudot kuuluneet, mutta Roope Paltta, tuo lähes kaksimetrinen paikallinen toimitusjohtaja olisi kyllä huudot ansainnut. Niin mukavasti ja ystävällisesti hän pysähtyi juttelemaan milloin kenenkin vastaantulijan kanssa, eikä koskaan vaikuttanut tärkeältä tai kiireiseltä. Mies jatkaa hienosti Dani Aavisen perinteitä.
Katsomon hyvä Roope -huudot kuuluivat kuitenkin SaPKon mainiolle, nuorelle maalivahdille Roope Urpolahdelle ja kannustushuutojen takana oli useimmiten Roopen isä, ehkä myös isän jompikumpi veli. Mukavaan savolaisporukkaan kuului myös kaksi tyylikästä naista, joista toinen oli kukapas muu kuin Roopen äiti.
Roopen ja SaPKon kannattajat olivat puheliasta väkeä. Väittivät pilke silmäkulmassa etteivät ole ihan niin kielikieroja kuin jotkut tosisavolaiset. Kehuivat Kupittaan puitteita ja neljän nakin mukia eivätkä sanallakaan mollanneet kotijoukkueen edesottamuksia. Väliaikakeskustelut Roopen taustajoukon kanssa kruunasivat Kupittaan tunnelman.
TPS:n pudotuspeli oli varmaan harventanut TuTon katsomoa, mutta paikalle tulleet saivat elämänkumppanini ja parin hyvän ystäväni lisäksi nähdä vauhdikasta ja ajoittain hyvinkin taidokasta joukkuetsemppiä. Vierasjoukkue teki muuten kaikki maalinsa yhden kenttäpelaajan ylivoimalla.
Harmaan talouden vedonlyöntiporukan suosikkikohteeni Niklas Näppi ratkaisi lopulta ottelun, ja niitä paikallisia rahoja en ehtinyt pelin päättyessä kerätä. Taisivat kaverit poistua tavallista vikkelämmin. Mutta kiirastorstaina varatkoon pennosensa mukaan, jotta saa kassan täyteen jallun ostamiseksi.

Kirjoittaja: Leo Lindstedt
Jaa: