Kuvassa Petteriv Nikkilä,  maalivahti Emil LAmmi, TPS:bn Topi Taavitsainen .... 7837 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 23.01.2018 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa TPS-HPK. / Sijainti: Turkuhalli7837 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 23.01.2018 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa TPS-HPK. / Sijainti: Turkuhalli

HPK:n ylivoima liikaa TPS:lle

23.1.2018 - 21:11 Tagit:,

TPS–HPK 2-4

Kaukana pudotuspeliviivan alapuolella oleva HPK on uuden vuoden kunniaksi äitynyt hurjaan menoon.

Tiistaina TPS:n vieraaksi saapuneet hämeenlinnalaiset olivat voittaneet seitsemästä edellisestä ottelustaan kuusi ja vierasotteluista heillä oli kolmen ottelun voittoputki. Kerhon vierasvoittoputki sai jatkoa tiistaina, kun HPK iski kolme ylivoimamaalia ja voitti TPS:n maalein 4–2.

– HPK:ta vastaan ei ole mukava pelata, kun sillä on flow päällä, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen sanoi.

– Ei tämä meiltäkään ihan huono peli ollut, mutta emme onnistuneet käyttämään momentumiamme toisessa erässä. Tulos syntyi puhtaasti erikoistilanteista.

TPS:n voittaminen Turkuhallissa ei ole helppo tehtävä. Ennen tiistaita TPS oli hävinnyt ainoastaan yhden kahdeksasta viimeisestä kotiottelustaan. Silloinkin tappion Palloseuralle aiheutti sarjan alakastin joukkue, KooKoo.

TPS:n ylivoima ei ole viime aikoina toiminut alkukauden malliin. Tiistaina se kuitenkin osoitti jälleen potentiaalinsa heti ottelun ensiminuuteilla, kun Olli Juolevi heläytti kiekon yläpesään HPK:n Markus Niemeläisen istuessa jäähypenkillä.

HPK ei jäänyt pekkaa pahemmaksi päästessään ensierän puolivälissä ensimmäisen kerran ylivoimalle. Kerhon syöttökuviot sahasivat TPS-neliön palasiksi ja Kristian Vesalaisella oli helppo työ laittaa kiekko tyhjään etukulmaan.

Ennen Vesalaisen tasoitusta myös Janne Lahdella oli kerran tyhjä maali edessään. Lahti onnistui kuitenkin sutimaan kiekon maaliviivaa pitkin ohi pussista.

TPS ei ole viime peleissä tuntunut löytävän ykkösketjuunsa kunnollista korvaajaa loukkaantuneelle Jasper Lindstenille. Tiistaina Lindstenin paikkaa pääsi kokeilemaan vasta 16-vuotias Kaapo Kakko.

Elämänsä kolmannen liigapelin pelannut Kakko käytti tilaisuutensa hyväksi ja kirjautti nimiinsä uransa ensimmäisen liigapisteen ensimmäisen erän lopulla, kun hän karkasi 2–1 -ylivoimahyökkäyksen Tomi Kallion kanssa. Kiekon ylös tuonut Kakko näytti jopa hetken harkitsevan laukausta, mutta syötti lopulta Kalliolle, joka täräytti reppuun kauden 13. täysosumansa.

– Oli todella hieno päästä pelaamaan tuollaisten äijien rinnalle. Pelaaminen tuntui hyvältä, meillä oli muutama hyvä paikka ja saimme maalinkin, Kakko mietti.

TPS onnistui kerran ylivoimalla, HPK kolmesti. Toinen erä läheni puoliväliään, kun Joonas Lehtivuori laukoi kiekon maaliin Oskari Siikin jäähyn aikana.

Ja heti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Lehtivuori onnistui uudestaan ylivoimalla. Maalia katseltiin pitkään nauhalta, mutta pitkän pohdinnan jälkeen se hyväksyttiin.

TPS pääsi ottelun viimeisellä minuutilla pelaamaan kuudella neljää vastaan, kun se otti Tirrosen pois maalilta ja HPK:n Juho Keränen sai jäähyn pelin viivyttämisestä. Maalin teki kuitenkin HPK, kun Oula Palve pisti kiekon tyhjään TPS-maaliin sekunti ennen loppua.

– Emme pystyneet ansaitsemaan tuuriakaan. Meidän olisi pitänyt tulla paineen alta nopeammin pois ja päästä vastustajan päätyyn, missä olemme vahvoja. Erikoistilannepelaamista pitää myös parantaa, Kaskinen mietti.

Ilari Filppula pelasi tiistaina 500. liigapelinsä ja esitti sen kunniaksi, tai muuten vaan, normaaliakin mielikuvituksellisempia taikasyöttöjä.

TPS:n hyökkääjistä sivussa tiistain pelistä olivat loukkaantumisten vuoksi Lindsten, Hannu Kuru ja Elias Karvonen.

TPS:n kotiottelut jatkuvat perjantaina, kun Palloseura saa vieraakseen JYPin.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: