yleiskuvituskuva

HPK:n tappioputki poikki

6.1.2018 - 22:21 Tagit:

Liigassa kolmantena oleva Tappara punnersi 2–1-kotivoiton Ässistä. Vierailija johti Sami Lähteenmäen ottelun puolivälissä tekemällä maalilla pitkään 1–0. Kotijoukkueesta osuivat kolmannessa erässä vain 35 sekunnin välein Sebastian Repo ja Tomas Zaborsky, ja Tappara vältti neljännen peräkkäisen tappion.

Eroa kolmantena olevasta Tapparasta on liigajohtaja Kärppiin seitsemän pistettä.

Liigan kärkinelikosta myös JYP ylsi voittoon. KalPaa vastaan perjantaina romahtanut JYP kukisti kotihallissaan SaiPan 2–1. Jani Tuppurainen syötti kotijoukkueen molemmat maalit.

Ilvekselle ja KooKoolle tulee kiire

Seitsemän edellistä otteluaan hävinnyt HPK katkaisi vihdoin synkän putkensa, kun se peittosi kotikaukalossaan Lukon 1–0. Voittomaalin teki toisen erän alussa Oula Palve. HPK-vahti Emil Larmi piti nollan 24 torjunnalla.

Pelicans otti toisena iltana peräkkäin 2–1-vierasvoiton, kun se peittosi jatkoajalla KooKoon. Ratkaisumaalin teki sekuntia ennen jatkoajan loppua tshekkipuolustaja Libor Sulak, joka osui myös varsinaisella peliajalla.

Ilves kukisti vieraissa Sportin 4–2. Tapio Laakso teki Ilveksestä 1+2 pistettä.

Pudotuspeliviivan alapuolella Ilves ja KooKoo ovat Liigan kärkikymmenikköä jäljessä 13 pistettä. Runkosarjaa on jäljellä joukkueesta riippuen 20–23 kierrosta.

Taitoluistelukilpailun myötä muita otteluita myöhemmin alkaneessa Savon derbyssä Jukurit voitti KalPan 3–0. Ville Leskinen vei avauserässä kotijoukkueen johtoon, ja päätöserässä Teemu Tallberg osui kahdesti. Juhana Aho pelasi nollapelin 18 torjunnallaan.

Voitto oli Jukureille ensimmäinen kauden kolmesta derbystä, ja se nousi 13:nneksi ohi HPK:n ja jumbona olevan Sportin. KalPa on yhdeksäntenä.

TS-STT–REIMA RAUTIAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: