tage

Hitaasti kiiruhtaen

10.10.2017 - 17:08

TUTO:n kausi on lähtenyt odotuksiin nähden hieman vaisusti liikkeelle. Suurempaa syytä huoleen ei kuitenkaan ole, kausi on pitkä ja kaikki edellytykset menestykseen ovat olemassa. TUTO:n joukkue on tasapainoisesti rakennettu ja hyvin valmennettu; sillä yhdistelmällä pelataan keväällä huhtikuulle asti.

Neljästä ensimmäisestä ottelusta on kasassa 5 pistettä. TUTO on kuitenkin kamppaillut voitosta kauden jokaisessa ottelussa, myös KeuPa:a vastaan. Siinä ottelussa TUTO osui tolppaan ja ylärimaan lukuisia kertoja, ja epäonnistui rangaistuslaukauksessa; hiukan paremmalla onnella olisi voinut saada pisteitä. Alkukauden pelit ovat kuitenkin osoittaneet, että helppoja pisteitä ei ole tarjolla; tämän kauden Mestis on täynnä laadukkaita joukkueita.

Julius Pohjanoksa on tällä hetkellä selkeä ykkösmaalivahti. Hän pelaa hyvällä tasolla, eikä TUTO ole kaatunut kertaakaan maalivahtityöskentelyyn. Puolustuksessa Mikke Levo on ollut myönteinen yllätys, jämäkkää peliä illasta toiseen. Kalle Valtola on todellinen uhka hyökkäyspäässä, oivaa pelirakentelua ja tulisia laukauksia. TUTO:n puolustus vaikuttaa edelliskausia tasaisemmalta, luisteluvoimaa ja tylyyttä on tarjolla sopivassa mittasuhteessa.

Hyökkäyksessä Aki Juusela on ollut alkukauden onnistuja, häneltä voidaan odottaa hienoa kautta. Raamikas ja luisteluvoimainen hyökkääjä, joka tietää miten kiekko laitetaan maaliin tilaisuuden tullen. Eetu-Ville Arkiomaa on osoittautunut hyväksi hankinnaksi, röyhkeä ja peliä hyvin lukeva sentteri on joukkueelle tärkeä elementti.

Parannettavaa on aloituksissa; turhan usein ne ovat kääntyneet vastustajille. Erikoistilanteiden pelaamisessa on vielä myös parannettavaa, mutta sekä ali- että ylivoimaa ehtii vielä hiomaan.

Tällä viikolla jatketaan kotipelien sarjaa. Keskiviikkona pelataan El Klassikko, eli Kokkolan Hermes saapuu kylään. Hermes on aloittanut kauden umpisurkeasti, eikä pistetili ole vielä auennut. Vierailijat tulevat varmasti päälle kuin yleinen syyttäjä, joten tiedossa on mielenkiintoinen ottelu.

Perjantaina kylään tulee vieraita Lapista, kun RoKi saapuu Kupittaalle. RoKi on onnistunut ihan hyvin kauden ensimmäisissä otteluissaan, mm. TUTO:n keskiviikon vastustaja Hermes kaatui selkein numeroin. RoKi on ennenkin ollut vaikea vastustaja, vaikka TUTO onkin paperilla vahvempi joukkue. Perjantai-illan pelit ovat Mestiksen suola, joten odotettavissa on upea kiekkoilta.

Kirjoittaja: Tage Lindberg
Jaa: