LKS 20171201 TPS:n Elmeri Eronen HIFK Miro Heiskasen, maalivahti Atte Engrenin Ville Varakkaan ympäröimänä jääkiekon Liigan ottelussa HIFK - TPS Helsingissä 1. joulukuuta 2017. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

HIFK:n Atte Engren pysäytti TPS:n

1.12.2017 - 21:33 Tagit:, , , , , , , ,

Turun Palloseura kohtasi Helsingin jäähallin hornankattilassa hurjassa kotivoittoputkessa olevan Helsingin IFK:n. HIFK lähti otteluun peräti kymmenen ottelun kotivoittoputkessa ja yhteensä neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Mikään helppo savotta ei siis TPS:lle ollut tiedossa. HIFK voitti jääkiekkoliigan ottelun maalein 2-1.

– Kyllä tästä pelistä vähän huono fiilis jäi. Meillä oli paikkoja tehdä maaleja, mutta emme onnistuneet nyt varsinkaan ylivoimalla. Ja ei ne tilastot koskaan valehtele, sillä HIFK pelasi tosi hyvää peliä. Meillä oli kaikki saumat voittaa, mutta maalipaikat jäivät nyt piippuun, sanoi TPS:n hyökkääjä Patrik Virta.

Vauhdikas avauserä meni HIFK:n nimiin, sillä vierasjoukkueen kenttäpäädyssä nähtiin HIFK:n jatkuvaa painostusta. Kiekkosateessa TPS:n maalilla torjunut Oskari Setänen piti kuitenkin Tepsiä pystyssä pyörien kiekkojen tiellä kuin häkkyrä. HIFK:n 1-0 maalissa Juhani Tyrväinen jäi kuitenkin maalinkulmalle vapaaksi TPS:n puolustukselta ja hän pääsi ampumaan 1-0 osuman ajassa 7.54.

Läheltä piti, ettei TPS:lle tullut toistakin takaiskua avauserässä, sillä Lennart Petrell sai kiekon TPS:n maaliin. Täysosuma kuitenkin hylättiin potkumaalina. TPS:lle tarjottiin tasoitusmahdollisuutta runsaalla ylivoimapelaamisella, mutta turkulaisten yv-peli ei tuottanut tulosta.

Jääkiekon Liigaa HIFK vs TPS

Toisessa erässä jatkettiin samaa tahtia. Setänen ahkeroi ja HIFK pyöritti peliä kotiyleisönsä edessä vimmaisesti. HIFK:n ylivoimalla jauhaminen tuotti lopulta tulosta, kun Vili Sopanen tinttasi 2-0 maaliin Patrik Carlssonin syötöstä. Myös TPS sai limpun kertaalleen vastustajan maalin perukoille, mutta Ilari Filppulan järjestelemä maali kuitenkin hylättiin Patrik Virran tekemänä potkumaalina.

– Sääntö menee kai niin, että ei saa olla potkuliikettä, mutta ohjata hieman saa. Se oli siinä ja siinä, yritin vain hieman ohjata kiekkoa maaliin, mutta ehkä siinä pieni potkuliike oli, Virta sanoi.

Kolmannessa erässä TPS:llä oli kaksi namupaikkaa tehdä täysosuma. Ensin Eric Perrin laukoi niukasti ohi tyhjän maalin. Lucas Ekeståhl-Jonsson oli puolestaan lähellä onnistua maalinteossa vanhanaikaisella, mutta kiekko napsahti tolpan juureen. Seuraavassa tilanteessa Perrin ei jättänyt mitään epäselväksi, kun hän täräytti suoraan HIFK:n harhasyötöstä 2-1 kavennuksen ajassa 52.09. HIFK tarjosi vielä TPS:lle mahdollisuuden nousta peliin mukaan ylivoimalla, mutta HIFK:n maalilla loistavan ottelun pelannut entinen TPS-mokke Atte Engren pysäytti nyt TPS:n.

Jääkiekon Liigaa HIFK vs TPS

– Atte ryösti pari maalia pois, mutta oli meilläkin hyvä molari. Oskari pelasi hyvän pelin, sanoi TPS:n valmentaja Kalle Kaskinen.

– Ihan kaikki pelaajamme eivät saaneet ottelun alussa kaikkea itsestään irti. Puuttui pelirohkeutta ja itseensä luottamista. Se jäi harmittamaan, vaikka lopussa huomattiin, että ei hemmetti, kyllähän me täällä pystytään pelaamaan. Mutta tuloksellinen ero tuli nyt ylivoimapelistä. Kaveri räppäsi maalin yv:llä, mutta meillä se ei nyt toiminut, sanoi Kaskinen.

Urheilutieto
Mikko Korvenkari
Kuvat: Lehtikuva

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: