26847102

HIFK takoi voiton alivoimalla

11.10.2014 - 7:00 Tagit:, , , , , , , , ,

HIFK–TPS 5–4

TPS:n SM-liigassa kokemat niukat vierastappiot jatkuvat.

Perjantaina TPS hävisi Helsingissä yhdellä maalilla HIFK:lle. Palloseura ei ole tällä kaudella voittanut Liigassa yhtään vieraspeliä ja onnistui viime kaudellakin ottamaan ainoastaan yhden vierasvoiton.

– Hävisimme ottelun yhteen mustaan erään, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen manasi.

TPS johti ottelua vielä toisen erän puolivälissä Lauri Tukosen ja Matias Soinnun osumilla, mutta kaatui käytännössä toisen erän loppupuolen kolmeen nopeaan takaiskuun.

Ottelun erikoisuus oli HIFK:n tekemät kaksi alivoimamaalia. Kun TPS:n ylivoima onnistui vain kerran, jäi sen saldo nolosti yhden pykälän miinukselle.

– Käsittämätöntä, että ylivoimamme päästää kaksi maalia omiin. Sillä tavalla ei yhden maalin pelejä voi voittaa, Suikkanen sanoi.

IFK karkaa salamavauhdilla

TPS:n ylivoima ei ole alkukaudella toiminut, eikä Helsingissä tapahtunut sen suhteen muutosta parempaan. TPS pääsi ottelun ensimmäisen seitsemän minuutin aikana kahdesti ylivoimalle – ainoastaan sillä seurauksella, että Tomas Nykopp vei IFK:n alivoimalla johtoon.

Keuhkoputkentulehduksesta toipunut Tukonen kuittasi helsinkiläisten johdon nopeasti tasakentällisin. Ensimmäisen erän loppupuolella TPS siirtyi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon, kun Sointu nosti kiekon maalin takaylänurkkaan.

TPS:n johto kesti toisen erän puoliväliin saakka, mutta sen jälkeen IFK iski kolme maalia salamavauhdilla.

Ensin IFK:n tuore hankinta Nikolai Goldobin onnistui ensimmäisessä ottelussaan ylivoimalla ja 47 sekuntia myöhemmin asialla oli helsinkiläisten kultakypärä Jasse Ikonen. Vajaa minuutti Ikosen osuman jälkeen IFK otti jäähyn, TPS pääsi ylivoimalle – ja IFK iski ottelun toisen alivoimamaalinsa, asialla tällä kertaa Arttu Luttinen.

IFK:n neljännen maalin jälkeen TPS-valmennus vaihtoi maalivahtia. Kristian Järvinen luisteli vaihtoon ja hänen tilalleen maalille tuli Teemu Lassila. Järviselle torjuntoja vajassa kahdessa erässä kertyi 14.

Jo kolmas Blues-ottelu

TPS nousi kolmannessa erässä maalin päähän, kun Ryan Lasch onnistui tekemään Palloseuran ensimmäisen ylivoimaosuman viidennellä yrittämällä. Robert Leino ampui kuitenkin ylivoimalla IFK:n jälleen kahden maalin karkumatkalle.

TPS nousi vielä ottelun viime hetkillä maalin päähän, kun Tero Koskiranta viimeisteli pelin loppulukemat TPS:n pelatessa ilman maalivahtia. TPS pelasi ottelun viimeiset 45 sekuntia kuudella neljää vastaan, mutta ei onnistunut maalinteossa.

– Oli tässä ottelussa paljon hyvääkin. Ainakin Ilkka Pikkarainen oli todella hyvä, Suikkanen kehui 0+2 pistettä kerännyttä hyökkääjää.

TPS:n ottelut jatkuvat heti lauantaina, kun Blues saapuu Turkuun. Erikoisen sarjaohjelman ansiosta kyseessä on jo joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella, vaikka peli on TPS:lle vasta kauden 11. ottelu.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ, HELSINKI
KUVA: LEHTIKUVA

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa TPS voitti espoolaiset kotonaan 3–2, mutta hävisi toisen Espoossa samoin numeroin.

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: