Rauman_Lukko_vanha_logo

HIFK otti ohjat ylivoimalla

13.2.2015 - 22:14 Tagit:, , , , , , ,

Lukko-HIFK 0-4

Mitä pidemmälle kevät etenee sitä tärkeämmäksi erikoistilanteet muodostuvat. Sen sai huomata myös Lukko, josta HIFK otti puhtaan selkävoiton 4-0 lukemin. Kaikkiaan kolme maalia HIFK iski erikoistilanteista, tosin viimeisen alivoimalla tyhjään raumalaismaaliin.

Janne Lahti ehti istua tasan neljä sekuntia rangaistustaan, kun Lauri Taipaluksen siniviivalaukaus ohitti Ryan Zapolskin ensimmäisen erän lopulla. Tilanteessa erinomaista maskia teki Arttu Luttinen.

-Pakko siellä on jonkun edessä olla, ei ne laukaukset muuten sisään mene, totesi Arttu ensimmäisestä maalista.

-Maali oli oireellinen, sanoi Lukon valmentaja Risto Dufva ja oli oikeassa, sillä erätauon jälkeen Luttinen oli passissa Lukon maalilla, pyörähti ja ujutti vieraat kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen torjuntavastuun otti Oskari Setänen.

Maalin tekijä joutui itse seuraavaksi istunnolle, mutta Lukon ylivoima keskeytyi, kun Ville Vahalahti teki seuraa Luttiselle. Nyt Lukon alivoimaa ehti kulua reilu minuutti, kun verkko heilahti Tomas Zabosrskyn toimesta.

-Erikoistilanteissa pelit ratkeavat ja ne pitää käyttää hyväksi, painotti Luttinen, jonka mielestä kevättä kohti tuomarilinja on muuttunut sallivammaksi.

-Kaikkihan sen näkee. Alkukaudesta jäähyjä tuli enemmän, nyt kolme tai neljä peliä kohden, taustoitti Luttinen.

Tässä ottelussa vihellettiin kolme jäähyä molemmille joukkueille.

Ottelun toinen päätuomari Timo Favorin oli eri linjoilla Luttisen kanssa.

-Pelitapa on parantunut ja tullut tiiviimmäksi. Tässä ei ole tapahtunut mitään radikaalia muutosta, väitti Favorin.

Tässä ottelussa erikoistilannepelaamisen lisäksi tärkeässä roolissa oli maalivahtipeli. Siinä HIFK:n Ville Husso otti selvän voiton kauden kolmannella nollapelillään.

TIMO SJÖMAN, RAUMA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: