J281863Y

HIFK-ottelussa sattui ja tapahtui

1.3.2015 - 8:19 Tagit:, , , , , , , , ,

HIFK–TPS 3–2 ja.

HIFK mainosti muutama vuosi sitten otteluitaan sloganilla: ”Aina sattuu ja tapahtuu”.

Ainakin lauantaina iskulause piti kutinsa, vaikka se ei enää ole edes käytössä. HIFK:n ja TPS:n välisessä liigaottelussa jaettiin yhteensä 142 minuuttia jäähyjä ja tehtiin viisi maalia. TPS voitti jäähyminuutit 77–65, mutta hävisi maalit lukemin 2–3.

Tilastojen mukaan TPS hävisi myös laukaukset 27–63, mutta onnistui silti viemään pelin jatkoajalle ja raapimaan Helsingistä pisteen. IFK:n voittomaalin iski Corey Elkins.

– Halusimme palata sinne äärirajoillemme – ja teimme sen. Suoritukseen on pakko olla todella tyytyväinen, vaikka olisi tietysti ollut kiva voittaa ottelu, TPS:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi.

Teemu Lassila torjui TPS-maalilla 35 laukausta, kun Ville Husso selvisi toisessa päässä 15 torjunnalla.

Siikille ensimmäinen liigamaali

TPS aloitti lauantaina maalinteon, kun Oskari Siiki pääsi viiden peliminuutin jälkeen iskemään ylivoimalla liigauransa ensimmäisen osuman maalin kulmalta.

– Kyllä sitä maalia oli jo odotettukin. Onnistuminen tuntui tosi hyvältä, Siiki hymyili.

HIFK tuli kuitenkin nopeasti peliin mukaan Arttu Luttisen ylivoimaosumalla. TPS aloitti maalinteon myös toisessa erässä kultakypärä Mikko Rantasen kauden seitsemännellä maalilla. Ja jälleen IFK kuittasi nopeasti Juuso Puustisen osumalla.

Kolmannessa erässä ei nähty maaleja, mutta jatkoaika ei ehtinyt vanheta kuin 56 sekuntia Elkinsin päätettyä ottelun.

– Oli ihan sattumaa, kumpi ottelun vie. Kiekko pomppi vähän molemmilla joukkueilla ja tällä kertaa IFK oli onnekkaampi, Siiki mietti.

TPS oli Helsingissä kymmenen A-junnun voimin, joista puolustaja Martin Berger pelasi elämänsä ensimmäisen liigaottelun.

– Nuoret pelasivat todella hyvin. Aika moni heistä pystyi pelaamaan miehekkäästi. Tämä oli myös jälleen Mikko Rantaselta erinomainen peli sekä kiekottomana että kiekollisena, Pikkarainen näki.

Tansseja tanssittiin

Helsingin jäähallissa rytisivät lauantaina muutkin kuin kaukalon laidat.

Kuusi sekuntia ennen ensimmäisen erän päättymistä Tomas Zaborsky repäisi Ilkka Pikkaraisen kaulaketjun tämän kaulasta ja Pikkaraisen hanska putosi hänen mentyään vaatimaan Zaborskylta selitystä tempulle. Seurauksena Pikkaraiselle kymmenen minuutin jäähy.

– Aivan käsittämätön jäähy. Linjatuomari taklasi hanskan kädestäni ja sain siitä kympin. Nyt sitten joudun huilaamaan seuraavan pelin kymppitilin täyttymisen vuoksi, Pikkarainen protestoi.

Kun erä saatiin hetki myöhemmin päätökseensä, Otto Karvinen ja Matt Generous tiputtivat saman tien jään pintaan kaksi hanskaparia ja kaksi kypärää ja aloittivat yleisön villisti kannustaessa nyrkkihipat. Tuomareiden vierestä seuraaman tappelun seurauksena molemmille tuomittiin 5+20+20 minuuttia.

Kolmannen erän alussa hanskat putosivat jälleen jäähän. Tällä kertaa tuomarit iskivät kuitenkin haukkoina Patrik Moision ja Juuso Salmen väliin ennen kuin iskuja päästiin kunnolla vaihtamaan. Rangaistuksetkin olivat tällä kertaa lievemmät: Moisiolle 2+2+10 ja Salmelle 2+10 minuuttia.

– Seuraavaksi laskemme tämän illan ja huomisaamun aikana lampaita. Osa pojista lähtee sunnuntaina A-junnujen matkaan Ouluun ja joillakin täyttyivät kympit, valmentaja-Pikkarainen sanoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ, HELSINKI
KUVA: LEHTIKUVA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: