Jääkiekko Liigan 3/7 loppuottelu HIFK vs Tappara

HIFK musersi Tapparan 6–0 kolmannessa finaalissa

19.4.2016 - 21:18 Tagit:, ,

HIFK otti etumatkan jääkiekkomestaruuteen, kun Tappara kaatui Helsingissä pelatussa kolmannessa liigafinaalissa musertavasti 6–0. HIFK johtaa ottelusarjaa voitoin 2–1, kun mestariksi kruunataan neljällä voitolla. Sarja jatkuu perjantaina Tampereella.

Finaalisarjan avauksen kotonaan 4–0-voittanut HIFK jatkoi toisessakin kotipelissään vahvasti. Arttu Luttinen viimeisteli avauserässä 1–0, ja Corey Elkins sekä Teemu Ramstedt ratkoivat jo peliä toisen erän maaleillaan. Päätöserässä Elkins iski loppuniitit Tappara-toiveille 4–0-maalillaan, ja Juuso Puustinen sekä Robert Leino täydensivät Tapparan tylyn illan vielä maaleillaan.

– Loistava alku, ekassa erässä pelattiin tosi hyvin. Ja toisen erän alkuun hyvä maali. Ja sitten kolmannessa taistelua ja iloisia onnistumisia, HIFK-valmentaja Antti Törmänen kuvaili selkeää voittoa erä erältä Nelonen Pro:n haastattelussa.

– Ei saatu paikoista maaleja, niin peli oli selvä. Mutta IFK pelasi hyvin, ja meidän pitää löytää keinot jatkossa, Tappara-luotsi Jussi Tapola puolestaan totesi Nelonen Pro:lle.

Elkinsin ohella kahteen pisteeseen IFK-pelureista ylsivät Luttinen, Ramstedt, Puustinen ja Leino (1+1) sekä Tomas Zaborsky (0+2). Yksi helsinkiläissankareista oli myös maalivahti Ville Husso, joka piti nollan 25 torjunnallaan. Nollapeli oli Hussolle jo neljäs tämän kauden pudotuspeleissä, ja kolmessa finaalipelissä hän on päästänyt vain kaksi maalia. Virkaveli toisessa päässä, Tappara-vahti Tomi Karhunen jäi 16 torjuntaan.

– Tapparalla oli muutamia paikkoja, mutta ei mitään hirveää pyöritystä. Tulivat aika yllättäen ne paikat, se on maalivahdille haastavaa. Mutta minä pyrin vaan ottamaan kaikki kiekot kiinni, pyrkimyksessään onnistunut Husso totesi ottelusta Nelonen Pro:n haastattelussa.

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: