juusela

Hienojen maalien ilta päättyi Tuton voittoon

6.10.2017 - 21:38 Tagit:, , , , , , , , , ,

Tuton ja Iisalmen Peli-Karhujen välinen kamppailu tarjosi turkulaisyleisölle komeita maaleja sekä Tuton kauden ensimmäisen kotivoiton. Se irtosi lopulta maalein 5–3.

Turkulaisleirissä oltiin voitokkaan ottelun jälkeen luonnollisesti hyvin tyytyväisiä.

– Meiltä ehdottomasti paras peli neljästä ensimmäisestä. Teimme oikeita asioita, ja ottelu oli meillä hyvin hanskassa, Tuton päävalmentaja Miika Elomo totesi.

Samoilla linjoilla oli tuorein Tuto-vahvistus Niclas Lucenius, jolle peli Tutossa oli ensimmäinen sitten juniorivuosien.

Kuukauden mittaisella sopimuksella pelaava Lucenius oli hyvin pelissä mukana ja onnistui toisessa erässä iskemään komean maalin. Maali ja voitto maistuivat hyvältä, mutta vielä parempaa oli päästä taas tositoimiin mukaan.

– Viimeisen kuukauden olen pyörinyt pitkälti jäällä yksin ja laukonut kiekkoa. Kyllä tämä joukkueen mukana oleminen ja erityisesti pelaaminen on ihan eri hommaa, Lucenius myönsi.

Ensimmäinen erä meni vielä totutellessa pelin rytmiin, mutta kaksi jälkimmäistä erää sujui jo mallikkaasti.

– Kyllä sitä aika nopeasti muisti, miten tätä pelataan. Pääsin hyvin peliin mukaan. Maaliin sain hyvän passin. Siitä oli helppo tällätä onetimerilla etuyläkulmaan, Lucenius kuvaili osumaansa.

Tuton Mestis-kausi on alkanut ailahtelevasti, mutta illan otteluun turkulaiset saivat otteluun unelmastartin.

Tomi Wilenius otti kiekon taidokkaasti luistimella haltuun hyökkäyssinisellä ja tarjoili poikittaissyötön Aki Juuselan lapaan. IPK-vahti Tuomas Tolonen ei ehtinyt tilanteeseen mukaan, vaan Juuselan kuti viuhui IPK:n verkkoon vain puolen minuutin pelin jälkeen.

Tuto hallitsi erää selvästi, mutta terävyys maalipaikoissa jätti vielä toivomisen varaa. Erän puolivälissä IPK:n Niko Putkonen pääsi tasoittamaan ottelun ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Toisessa erässä Tuton peli vapautui, ja verkko heilui nopeaan tahtiin kahdesti.

Kalle Valtola ja Niclas Lucenius karkasivat 2–0-hyökkäykseen, joka päättyi Luceniuksen tarkkaan yläkulmalaukaukseen.

Alle minuutti myöhemmin Tuto juhli jälleen. Illan upein osuma syntyi ylivoimalla. Matias Haaranen heitti kiekon poikittain Aki Keinäselle, joka tarjosi nappisyötön maalin eteen, josta Eetu-Ville Arkiomaa pääsi puttaamaan kiekon helposti sisään.

Kahden maalin johdon olisi luullut riittävän, mutta IPK onnistui nousemaan tasoihin. Kavennusosuma nähtiin toisen erän puolivälissä, kun Henri Kivioja niittasi kiekon läpiajosta reppuun.

Tasoitus syntyi päätöserässä Janne Katosalmen hurjalla lämärillä.

Puolustaja Anssi Virkin osuma päätöserän loppupuolella toi helpotuksen Tuto-leiriin, ja Aki Juuselan illan toinen osuma tyhjiin viimeisteli loppulukemiksi 5–3.

Henri Saloranta
Kuva: Jari Laurikko

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: